Talamex

Talamex Marine Products is één van de huismerken van de toonaangevende watersportgroothandel voor de Benelux en Duitsland, Lankhorst Taselaar/Hohorst. Het bedrijf heeft meer dan 15.000 verschillende producten op voorraad in Heerenveen. Van rubberbooten en bijbehorende accessoires tot dekuitrusting zoals ankers, boeien en landvasten tot verzorgingsproducten: onder de merknaam Talamex verkoopt het bedrijf een breed assortiment producten voor alle schippers en watersporters. Ontdek nu het grote assortiment Talamex producten in onze online shop.


Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Geschiedenis van Lankhorst Taselaar/Hohorst

Lankhorst Taselaar levert al sinds 1979 aan watersportdealers. Later breidde het bedrijf uit naar Duitsland met Lankhorst Hohorst GmbH. Sinds 2017 is Lankhorst Taselaar/Hohorst onderdeel van Brunswick Corporation, de wereldmarktleider op het gebied van maritieme recreatie. In de loop van het succesverhaal als leverancier aan de detailhandel heeft het bedrijf nog meer dan alleen de belangrijkste merken uit de maritieme sector in zijn assortiment opgenomen. Met Talamex Marine Products en Besto heeft het daarnaast de distributie van voordelige en tegelijkertijd hoogwaardige eigen merken opgezet.


Van anker tot zeilbinder

Talamex staat niet alleen voor een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar ook voor een bijzonder breed assortiment producten voor toepassingen van A tot Z: klapankers, landvasten, ankerlijnen, scheepsbeslag, vlaggen, accu's, en zeilbinders. Met de silicaatvrije, niet-giftige Talamex antivries, die geschikt is voor drinkwater, komt je boot veilig en zonder bevriezing de winter door.

De hoogwaardige Talamex rubberbooten zijn bijzonder populair en zijn ook CE gecertificeerd door de Nederlandse Scheepvaart Inspectie. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en eisen kun je ze vinden met lucht-, latten-, aluminium- en houten bodems. Welke bodem je ook kiest, de boten scoren zowel op het land als op het water. Hun PVC-stof van hoge kwaliteit maakt ze bijzonder duurzaam, de stootrand beschermt de buis tegen schade door kademuren of aanlegsteigers en de bodem zorgt voor een ideale besturing.

Dankzij hun lage gewicht en compacte pakmaat kun je ze ook gemakkelijk over land vervoeren. Dit maakt ze enerzijds tot de ideale bijboot en anderzijds tot een perfecte vrijetijdsgenoot voor peddeltochten of vistochten. Natuurlijk vind je ook de bijpassende Talamex elektromotor en andere handige uitrusting voor bijboot en dek in onze online shop.


Talamex rubberbooten

De hoogwaardige en robuuste Talamex rubberbooten genieten niet alleen onder schippers een goede reputatie. Sportvissers en recreatieve peddelaars zweren ook bij de goede hanteerbaarheid in combinatie met een laag gewicht en pakmaat. Ze kunnen gemakkelijk worden opgeborgen en vervoerd op de boot of in de auto.

Naast de peddel, ankerlijn en zitting worden standaard ook een handpomp, reparatieset en bijbehorende pakzak meegeleverd. Overtuig jezelf nu van deze populaire rubberbooten. Natuurlijk vind je in onze online shop ook andere accessoires voor Talamex rubberbooten, zoals elektromotoren, aandrijfaccu's en opladers.


Aqualine

De Aqualine is het basismodel onder de Talamex rubberboten. Een voordelige boot met een degelijke basisuitrusting voor jong en oud. De opblaasbare buis is gemaakt van 0,7 mm dik PVC-weefsel. Tot de standaarduitrusting behoren een verstelbare houten bank, roestvrijstalen hef- en sleepogen en aluminium spanbanden. De Aqualine modellen zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende maten en met verschillende bodems.

De lichtgewicht en compacte QLS-modellen met lattenbodem zijn bijzonder snel inzetbaar zonder opblaasbare kiel en zijn na de tocht gemakkelijk op te rollen en op te bergen. De QLA modellen met luchtbodem scoren niet alleen punten voor hun lage profiel, dankzij hun V-bodem, maar ook voor hun uitstekende vaar- en roei-eigenschappen. En de robuuste en stabiele QLX modellen met aluminium bodem zijn ideaal voor ontspannen glijden.


Comfortline

De Comfortline is de limousine onder de Talamex rubberboten. Het PVC-weefsel is met 0,9 mm nog dikker dan dat van de Aqua en Greenline. De modellen hebben ook een bredere boeg, wat het varen nog comfortabeler maakt. De gebruikelijke accessoires zoals peddel, pomp en reparatieset worden aangevuld met extra uitrusting zoals extra handgrepen, comfortabelere riemen, sproeischermkleppen, een verstelbare aluminium zitting en een overdrukventiel.

Dankzij hun kleine pakmaat zijn de lichtgewicht TLA rubberboten niet alleen makkelijk te vervoeren, maar ook snel klaar voor gebruik. Als ze opgeblazen zijn, vormt zich een V-bodem, wat zorgt voor een aangename vaar- en roei-ervaring. Als je iets robuusters nodig hebt, ga dan voor het TLX aluminium bodemmodel. De stabiele onderbouw van de Talamex rubberboten met aluminium bodem laat je over het water glijden. Een pakzak voor de aluminium bodem wordt standaard meegeleverd.


Greenline

De Greenline is ontworpen voor iedereen die graag diep de natuur in duikt. Vooral voor vissers zijn deze Talamex rubberboten een ideale metgezel. Dankzij hun kleur smelt je letterlijk samen met je de omgeving. De modellen zijn uitgerust met een overdrukventiel zodat de druk in de buis van 0,7 mm dik PVC-weefsel niet te hoog wordt. De Greenline boten zijn ook verkrijgbaar met verschillende bodems.

Het GLS-lattenbodemmodel is snel inzetbaar en makkelijk op te bergen, terwijl de robuuste GLW-houten bodemreeks uitblinkt in stabiliteit en stevigheid. De GLA-luchtbodemrubberboten combineren het lichte gewicht en de handelbaarheid van een lattenbodem met de best mogelijke vaarstabiliteit.