Steigerfender

Steigerfenders zijn er in veel verschillende vormen en maten. Zo kun je de optimale bootbescherming voor je ligplaats kiezen. De steigerfenders bieden niet alleen de boot maar ook de steiger goede bescherming bij het aan- en afmeren, zodat de kans op beschadigingen sterk afneemt - zelfs bij harde wind of hoge golven. De fenders worden met schroeven aan de steiger bevestigd. Ze zijn dusdanig ontworpen, dat ze voor verschillende aanlegplaatsen zijn geoptimaliseerd. Sommige steigerfenders kunnen worden geboven om een nog betere bescherming te bieden. Met stevige steigerfenders is jouw boot beschermd tegen hard contact tussen de boot en de steiger, zelfs bij ruwe zee.
Filter
%
Dockfender gebogen, lengte 100cm, diameter 19cm - zwart
Steigerfender Hoek, lengte 100cm, diameter 19cm - zwart\r\nDit steigerfender valt op door zijn grote diameter, die de grootst mogelijke veiligheid bij het afmeren belooft, zowel voor de aanlegplaats van de boot als voor de steiger. Het stootwil wordt bevestigd met drie schroeven, die een veilige grip voor het spatbord garanderen, het kan op verschillende manieren aan land worden bevestigd.Het fender is gemaakt van UV- en zeewaterbestendig PVC.Omdat dit stootwil speciaal is ontworpen voor gebruik in bochten en hoeken, is het mogelijk om het tot 90° te buigen en zo aan te passen aan de omstandigheden van het web.\r\n

€ 59,99* € 73,00* (17.82% bespaard)
%
Dockfender, lengte 110cm, diameter 24cm - zwart
Dockfender, lengte 110cm, diameter 24cm - zwart\r\nDeze steigfender onderscheidt zich door zijn grote diameter, die de grootst mogelijke veiligheid biedt bij het afmeren, zowel voor de romp van de boot als voor de steiger.De installatie van een webfender maakt het eenvoudig om zonder schade aan te leggen in wind, golven en stromingen.Het brugscherm wordt bevestigd met zes schroeven, die een veilige grip voor het spatbord garanderen. Het stootwil is geschikt voor alle pieren en kademuren die met zes schroeven bevestigd kunnen worden. Het spatbord is gemaakt van UV- en zeewaterbestendig PVC.\r\n

€ 79,99* € 98,80* (19.04% bespaard)
%
Majoni Dockfender gebogen, lengte 100cm, diameter 19cm - marine
Majoni Dockfender Hoek, lengte 100cm, diameter 19cm - marineDit dockfender valt op door zijn grote diameter, die de grootst mogelijke veiligheid bij het afmeren belooft, zowel voor de aanlegplaats van de boot als voor de steiger. Het stotwil wordt bevestigd met drie schroeven, die een veilige grip voor het spatbord garanderen, het kan op verschillende manieren aan land worden bevestigd.Het fender is gemaakt van UV- en zeewaterbestendig PVC.Omdat dit spatbord speciaal is ontworpen voor gebruik in bochten en hoeken, is het mogelijk om het tot 90° te buigen en zo aan te passen aan de omstandigheden van het web.

€ 59,99* € 73,00* (17.82% bespaard)
%
Majoni Dockfender gebogen, lengte 100cm, diameter 19cm - wit
Majoni Dockfender Hoek, lengte 100cm, diameter 19cm - witDit dockfenderd valt op door zijn grote diameter, die de grootst mogelijke veiligheid bij het afmeren belooft, zowel voor de aanlegplaats van de boot als voor de steiger. Het stootwil wordt bevestigd met drie schroeven, die een veilige grip voor het spatbord garanderen, het kan op verschillende manieren aan land worden bevestigd.Het fender is gemaakt van UV- en zeewaterbestendig PVC.Omdat dit spatbord speciaal is ontworpen voor gebruik in bochten en hoeken, is het mogelijk om het tot 90° te buigen en zo aan te passen aan de omstandigheden van het web.

€ 59,99* € 73,00* (17.82% bespaard)
%
Majoni Dockfender, lengte 110cm, diameter 24cm - marine
Majoni Dockfender, lengte 110cm, diameter 24cm - marineDeze steigfender onderscheidt zich door zijn grote diameter, die de grootst mogelijke veiligheid biedt bij het afmeren, zowel voor de romp van de boot als voor de steiger.De installatie van een webfender maakt het eenvoudig om zonder schade aan te leggen in wind, golven en stromingen.Het brugscherm wordt bevestigd met zes schroeven, die een veilige grip voor het stootwil garanderen. Het fender is geschikt voor alle pieren en kademuren die met zes schroeven bevestigd kunnen worden. Het stootwil is gemaakt van UV- en zeewaterbestendig PVC.

€ 79,99* € 98,80* (19.04% bespaard)
%
Majoni Dockfender, lengte 110cm, diameter 24cm - wit
Majoni Dockfender, lengte 110cm, diameter 24cm - witDeze steigerfender onderscheidt zich door zijn grote diameter, die de grootst mogelijke veiligheid biedt bij het afmeren, zowel voor de romp van de boot als voor de steiger.De installatie van een webfender maakt het eenvoudig om zonder schade aan te leggen in wind, golven en stromingen.Het brugscherm wordt bevestigd met zes schroeven, die een veilige grip voor het j garanderen. Het stootwil is geschikt voor alle pieren en kademuren die met zes schroeven bevestigd kunnen worden. Het fender is gemaakt van UV- en zeewaterbestendig PVC.

€ 79,99* € 98,80* (19.04% bespaard)
%
Majoni Pontonfender 100x12x7x7cm, marine
Majoni Pontonfender afmetingen 100x12x7x7cm, kleur marineDit Majoni Pontonfender is speciaal ontwikkeld voor gebruik op drijvende steigers en kleinere steigers. Het Majoni Pontonfender kan ook zeer goed worden bevestigd aan gladde damwanden of damwanden. Door de speciale constructie belooft het stootkussen maximale veiligheid bij het afmeren, zowel voor de aanlegsteiger als voor de boot.Het Majoni Pontonfender wordt bevestigd met acht schroeven, die een veilige grip voor het spatbord garanderen.Het stootwil is gemaakt van UV-bestendig PVC en is daarom gemakkelijk te hanteren.

€ 44,99* € 52,90* (14.95% bespaard)
%
Majoni Pontonfender 100x12x7x7cm, wit
Majoni Pontonfender afmetingen 100x12x7x7cm, kleur wit Dit Majoni Pontonfender is speciaal ontwikkeld voor gebruik op drijvende steigers en kleinere steigers. Het Majoni Pontonfender kan ook zeer goed worden bevestigd aan gladde damwanden of damwanden. Door de speciale constructie belooft het stootkussen maximale veiligheid bij het afmeren, zowel voor de aanlegsteiger als voor de boot. Het Majoni Pontonfender wordt bevestigd met acht schroeven, die een veilige grip voor het spatbord garanderen. Het stootwil is gemaakt van UV-bestendig PVC en is daarom gemakkelijk te hanteren.  

€ 44,99* € 52,90* (14.95% bespaard)
%
Majoni Pontonfender 50x12x7x7cm, marine
Majoni Pontonfender afmetingen 50x12x7x7cm, kleur marine Dit Majoni Pontonfender is speciaal ontwikkeld voor gebruik op drijvende steigers en kleinere steigers. Het Majoni Pontonfender kan ook zeer goed worden bevestigd aan gladde damwanden of damwanden. Door de speciale constructie belooft het stootkussen maximale veiligheid bij het afmeren, zowel voor de aanlegsteiger als voor de boot. Het Majoni Pontonfender wordt bevestigd met acht schroeven, die een veilige grip voor het spatbord garanderen. Het stootwill is gemaakt van UV-bestendig PVC en is daarom gemakkelijk te hanteren.  

€ 34,99* € 39,60* (11.64% bespaard)
%
Majoni Pontonfender 50x12x7x7cm, wit
Majoni Pontonfender afmetingen 50x12x7x7cm, kleur wit Dit Majoni Pontonfender is speciaal ontwikkeld voor gebruik op drijvende steigers en kleinere steigers. Het Majoni Pontonfender kan ook zeer goed worden bevestigd aan gladde damwanden of damwanden. Door de speciale constructie belooft het stootkussen maximale veiligheid bij het afmeren, zowel voor de aanlegsteiger als voor de boot. Het Majoni Pontonfender wordt bevestigd met acht schroeven, die een veilige grip voor het spatbord garanderen. Het stootwil is gemaakt van UV-bestendig PVC en is daarom gemakkelijk te hanteren.  

€ 34,99* € 39,60* (11.64% bespaard)
%
Plastimo 1/2, Standaard, Blauw, 25x90cm
Plastimo 1/2, Standaard, Blauw, 25x90cm Plastimo - BumperDe ponton fender bespaart u menige schrik bij het aanmeren aan de ponton, vooral bij harde wind of sterke stroming.De ponton fender is een echte bumper die aan de ponton wordt bevestigd. Afhankelijk van hoe het is bevestigd, beschermt het ofwelde boeg of de zijkant van de boot. De steigerbeschermer kan aan elke steiger worden bevestigd (aan een recht of een afgerond punt). Het is gemaakt van PVC en is UV-bestendig. Gepatenteerd.De schuimrubberen dockshelter is ideaal voor boten van meer dan 9 meter en wordt ook aanbevolen voor intensief gebruikte dokken (benzinestation, drinkwatervoorziening, enz.).

€ 79,99* € 92,34* (13.37% bespaard)
%
Plastimo stang fender 3/4, standaard, wit, 25x90 cm
Plastimo fender 3/4 bar, standaard, wit, 25x90 cmPlastimo - BumperDe pontonfender bespaart u menige schrik bij het aanmeren aan de ponton en dit vooral bij sterke wind of sterke stroming.De steigerfender is een stootrand die aan de ponton wordt bevestigd. Afhankelijk van hoe het is bevestigd, beschermt het ofwelde boeg of de zijkant van de boot. De steigerbeschermer kan aan elke steiger worden bevestigd (aan een recht of een afgerond punt). Het is gemaakt van PVC en is UV-bestendig. Gepatenteerd.De schuimrubberen dockshelter is ideaal voor boten van meer dan 9 meter en wordt ook aanbevolen voor intensief gebruikte dokken (benzinestation, drinkwatervoorziening, enz.).

€ 85,99* € 100,91* (14.79% bespaard)
%
Plastimo steiger stootrand fender 1/2, standaard, wit, 25x90cm
Plastimo steiger stootrand fender 1/2, standaard, wit, 25x90cm Plastimo - BumperDe pontonfender bespaart u menige schrik bij het aanmeren aan de ponton en dit vooral bij sterke wind of sterke stroming.De ponton fender is een echte bumper die aan de ponton wordt bevestigd. Afhankelijk van hoe het is bevestigd, beschermt het ofwelde boeg of de zijkant van de boot. De bumper kan aan elk ponton worden bevestigd (aan een recht of afgerond punt). Het is gemaakt van PVC en is UV-bestendig. Gepatenteerd.De schuimrubberen steigerfender is ideaal voor boten van meer dan 9 meter en wordt ook aanbevolen voor intensief gebruikte steigers (benzinestation, drinkwatervoorziening, enz.).

€ 78,99* € 91,04* (13.24% bespaard)
%
Plastimo steiger stootrand fender 3/4 bar, standaard, blauw, 18x40cm
Plastimo steiger stootrand fender 3/4 bar, standaard, blauw, 18x40cm Plastimo - BumperDe steigerbeschermer zal u menige schrik besparen bij het afmeren aan de steiger en dit vooral bij sterke wind of sterke stroming.De ponton fender is een echte bumper die aan de ponton wordt bevestigd. Afhankelijk van hoe het is bevestigd, beschermt het ofwelde boeg of de zijkant van de boot. De bumper kan aan elk ponton worden bevestigd (aan een recht of afgerond punt). Het is gemaakt van PVC en is UV-bestendig. Gepatenteerd.De schuimrubberen steigerfender is ideaal voor boten van meer dan 9 meter en wordt ook aanbevolen voor intensief gebruikte steigers (benzinestation, drinkwatervoorziening, enz.).

€ 40,99* € 48,79* (15.99% bespaard)
%
Plastimo steiger stootrand fender 3/4 bar, standaard, blauw, 25x90cm
Plastimo fender 3/4 bar, standaard, blauw, 25x90cm Plastimo - BumperDe steigerfender bespaart u menige schrik bij het aanmeren aan de steiger en dit vooral bij sterke wind of sterke stroming.De steigerfender is een stootrand die aan de ponton wordt bevestigd. Afhankelijk van hoe het is bevestigd, beschermt het ofwelde boeg of de zijkant van de boot. De steigerbeschermer kan aan elke steiger worden bevestigd (aan een recht of een afgerond punt). Het is gemaakt van PVC en is UV-bestendig. Gepatenteerd.De schuimrubberen dockshelter is ideaal voor boten van meer dan 9 meter en wordt ook aanbevolen voor intensief gebruikte dokken (benzinestation, drinkwatervoorziening, enz.).

€ 85,99* € 100,91* (14.79% bespaard)
%
Plastimo steiger stootrand fender 3/4 bar, standaard, wit, 18x40cm
Plastimo steiger stootrand fender 3/4 bar, standaard, wit, 18x40cm Plastimo - BumperDe pontonfender bespaart u menige schrik bij het aanmeren aan de ponton en dit vooral bij sterke wind of sterke stroming.De steigerfender is een stootrand die aan de ponton wordt bevestigd. Afhankelijk van hoe het is bevestigd, beschermt het ofwelde boeg of de zijkant van de boot. De steigerbeschermer kan aan elke steiger worden bevestigd (aan een recht of een afgerond punt). Het is gemaakt van PVC en is UV-bestendig. Gepatenteerd.De schuimrubberen dockshelter is ideaal voor boten van meer dan 9 meter en wordt ook aanbevolen voor intensief gebruikte dokken (benzinestation, drinkwatervoorziening, enz.).

€ 39,99* € 46,77* (14.5% bespaard)
%
Plastimo steiger stootrand fender 485 x120 x72 mm
Plastimo steiger stootrand fender fender 485 x120 x72 mmPlastimo - PontonfenderDoor zijn speciale vorm bijzonder geschikt voor bevestiging aan steigers en andere vlakke oppervlakken. Bevestiging met schroeven (niet bij de levering inbegrepen).

€ 33,99* € 40,70* (16.49% bespaard)
%
Plastimo steiger stootrand fender hoek
Plastimo ponton fender hoekPlastimo - Hoekfender voor PontonKan tot 90° worden ingeklapt, bevestigd met 8 schroeven (niet inbegrepen). Afmetingen: 335 mm (lange zijde), 155 mm (korte zijde). 120 mm hoog , 72 mm breed

€ 33,99* € 40,70* (16.49% bespaard)
%
Plastimo steigerfender stootwil 1/2, standaard, wit,18 x40 cm
Plastimo steigerfender stootwil 1/2, standaard, wit,18 x40 cmPlastimo - BumperDe pontonfender bespaart u menige schrik bij het aanmeren aan de ponton en dit vooral bij sterke wind of sterke stroming.De ponton fender is een echte bumper die aan de ponton wordt bevestigd. Afhankelijk van hoe het is bevestigd, beschermt het ofwelde boeg of de zijkant van de boot. De steigerbeschermer kan aan elke steiger worden bevestigd (aan een recht of een afgerond punt). Het is gemaakt van PVC en is UV-bestendig. Gepatenteerd.De schuimrubberen dockshelter is ideaal voor boten van meer dan 9 meter en wordt ook aanbevolen voor intensief gebruikte dokken (benzinestation, drinkwatervoorziening, enz.).

€ 38,99* € 45,93* (15.11% bespaard)
%
Plastimo steigerfender verstelbaar, blauw, 18x80cm
Plastimo verstelbare steigerfender, blauw, 18x80cmPlastimo - BumperDe pontonfender bespaart u menige schrik bij het aanmeren aan de ponton en dit vooral bij sterke wind of sterke stroming.Het steiger fender is een echte bumper die aan de ponton is bevestigd. Afhankelijk van hoe het is bevestigd, beschermt het ofwelde boeg of de zijkant van de boot. De steigerbeschermer kan aan elke steiger worden bevestigd (aan een recht of een afgerond punt). Het is gemaakt van PVC en is UV-bestendig. Gepatenteerd.De schuimrubberen dockshelter is ideaal voor boten van meer dan 9 meter en wordt ook aanbevolen voor intensief gebruikte dokken (benzinestation, drinkwatervoorziening, enz.).

€ 58,99* € 68,54* (13.93% bespaard)
%
Plastimo steigerfender verstelbaar, wit, 18x80cm
Plastimo steigerfender verstelbaar, wit, 18x80cmPlastimo - BumperDe fender bespaart u menige schrik bij het afmeren aan de ponton en dit vooral bij harde wind of sterke stroming.De ponton fender is een echte bumper die aan de ponton wordt bevestigd. Afhankelijk van hoe het is bevestigd, beschermt het ofwelde boeg of de zijkant van de boot. De fender kan aan elk ponton worden bevestigd (aan een recht of afgerond punt). Het is gemaakt van PVC en is UV-bestendig. Gepatenteerd.De schuimrubberen fender is ideaal voor boten van meer dan 9 meter en wordt ook aanbevolen voor intensief gebruikte aanlegsteigers (benzinestation, drinkwatervoorziening, enz.).

€ 58,99* € 68,54* (13.93% bespaard)
%
Plastimo witte steigerfender voor ponton
Plastimo witte steigerfender voor ponton PAST OP ALLE PONTONSStegfender : zeer efficiënte stootrand (gepatenteerd ontwerp) die op de ponton wordt bevestigd.Biedt doeltreffende bescherming aan de boeg en midscheeps, afhankelijk van de plaats.Geschikt voor alle ponton- of catwayvormen dankzij het boorloze bevestigingssysteem.Verstelbaar van 40 tot 120 mm tot de pontonrand.Max. druk: 0,10 bar / 1,45 psi.Bevestigingsset = 65843 moet apart besteld worden!

€ 89,99* € 104,12* (13.57% bespaard)

Wat zijn steigerfenders?

Steigerfenders, ook wel stootkussens genoemd, zijn stootwillen die zijn ontworpen om aan de rand van de steiger of het dok te worden bevestigd om boten en vaartuigen te beschermen. Steigerfenders worden gemaakt van verschillende materialen zoals rubber, PVC, polyurethaan of aluminium.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, afhankelijk van de vereisten voor de boot of steiger. Enkele van de meest voorkomende vormen van steigerfenders zijn pontonfenders, multifenders en hoek-steigerfenders. Het kiezen van de juiste steigerfender hangt af van veel factoren, zoals de grootte en het gewicht van de boot, het type steiger en de omgeving.

Waarom zijn steigerfenders belangrijk?

Steigerfenders spelen een belangrijke rol bij het beschermen van een boot tegen aanvaringsschade. Zonder steigerfenders kunnen de randen van de steiger of ligplaats de boot beschadigen en krassen en deuken in de romp veroorzaken. Dit kan leiden tot dure reparatiekosten en ook de veiligheid van passagiers en bemanning in gevaar brengen.

Steigerfenders zijn ook belangrijk om de levensduur van je boot te verlengen. Ze beschermen niet alleen de romp, maar ook andere belangrijke onderdelen zoals lijnen, slangen en elektronica. Als een boot is aangemeerd zonder steigerfenders, kunnen deze onderdelen worden aangetast door het schommelen en stoten van de boot.

Hoe kies je de juiste steigerfender?

Er zijn een aantal belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van de juiste steigerfender. Deze omvatten de grootte en het gewicht van de boot, het type ligplaats en de omgeving waarin de fender zal worden gebruikt. Enkele belangrijke overwegingen zijn:

Grootte en gewicht van de boot: hoe groter en zwaarder de boot, hoe groter en steviger de steigerfender moet zijn. Type ligplaats: ligplaatsen kunnen verschillende omstandigheden hebben, zoals sterke stromingen of golven. In dergelijke gevallen moet een sterkere steigerfender worden gekozen.

Materiaal van de steigerfender: steigerfenders kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, zoals rubber, PVC, polyurethaan of aluminium. Het materiaal moet worden gekozen op basis van de vereisten van de boot en de aanlegplaats.

Vorm van de steigerfender: afhankelijk van het type boot en de aanlegplaats kan een bepaalde vorm van de steigerfender geschikter zijn. Pontonfenders zijn bijvoorbeeld meer geschikt voor aanlegplaatsen waar geen sterke golven of stromingen zijn. Terwijl de dikke steigerfenders en hoek-steigerfenders beter geschikt zijn voor grote schepen en steigers met sterke golven en stromingen.

Het installeren van steigerfenders

Het installeren van steigerfenders is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat boten beschermd zijn tegen schade wanneer ze aangemeerd liggen aan steigers, pieren en havens. Hier zijn enkele belangrijke dingen om te overwegen:

1. Plaatsing: steigerfenders moeten zo geplaatst worden dat ze de boot gelijkmatig beschermen. Fenders moeten worden geplaatst waar de boot aanlegt aan de steiger om maximale bescherming te garanderen.
2. Afstand: de afstand tussen de steigerfenders moet zo groot zijn dat de boot volledig beschermd is door de stootwillen. Het is belangrijk dat de steigerfenders goed aansluiten om een gat tussen de stootwillen en de boot te voorkomen.
3. Aantal: het aantal benodigde stootwillen hangt af van de grootte en het gewicht van de boot. Het is belangrijk om voldoende stootwillen te gebruiken om volledige dekking te garanderen en schade te minimaliseren.
4. Bevestiging: steigerfenders moeten stevig worden bevestigd om te voorkomen dat ze wegglijden of beschadigd raken. De meeste stootwillen worden bevestigd met bevestigingshaken, schroeven of andere beugels.
5. Onderhoud: fenders van steigers moeten regelmatig worden gecontroleerd op schade of slijtage. Beschadigde of versleten fenders moeten worden vervangen om de best mogelijke bescherming te garanderen.

Bij de installatie van steigerfenders moet rekening worden gehouden met een maximale bescherming. Een juiste installatie en onderhoud van steigerfenders kan schade aan boten voorkomen.

Ontdek ons assortiment aan steigerfenders: De ideale maat voor ieder schip!

Onze steigerfenders zijn verkrijgbaar in diverse formaten om te voldoen aan de specifieke eisen van verschillende watervaartuigen. Van compacte modellen voor kleinere boten tot ruimere varianten voor grotere schepen – wij hebben de geschikte maat voor jouw behoeften. Bereid je optimaal voor op je volgende avontuur met 12zeemijlen.nl!