Welkom bij 12zeemijlen.nl


De online winkel voor zeilkledingbootschoenendekuitrusting en overige benodigdheden voor zeilers en watersporters voor een veilig en spannend avontuur op het water. Wij zijn niet zomaar een online winkel. Ons team bestaat uit enthousiaste zeilers met jarenlange ervaring op het water. We staan voor je klaar om je te helpen met onze deskundige kennis en om je de beste zeilervaring te geven. Ons doel is om je te voorzien van producten van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen met bovenal een uitstekende klantenservice. Met onze producten kun je volop genieten van de sensatie en uitdaging van je volgende zeilavontuur en misschien zelfs je niveau ermee verbeteren.

Internationale aanwezigheid van 12zeemijlen.nl


Wist je dat 12zeemijlen.nl niet alleen in Nederland actief is, maar ook in andere Europese landen? Onze belangrijkste online winkel is 12seemeilen.de, en daarnaast hebben we shops in FrankrijkItalië en Zwitserland. Dit stelt ons in staat om onze producten en diensten zowel nationaal als internationaal aan te bieden.

een zeil

De naam 12zeemijlen.nl


Onze keuze voor de naam 12zeemijlen.nl symboliseert de vrijheid en het avontuur van zeilen op open zee. Voor ervaren watersporters is de term "12 zeemijlszone" wellicht bekend. Een zeemijl is een zeevaarteenheid die overeenkomt met de lengte van een boog op het aardoppervlak, wat gelijk is aan een hoek van één boogseconde op een grootcirkel. In feite is een zeemijl iets langer dan een landmijl en komt overeen met ongeveer 1,852 kilometer of 1,151 landmijl.

De 12-zeemijlszone, ook wel de 12-mijlszone genoemd, is een maritiem gebied langs de kustlijn van een land, waarin dat land het recht heeft om zijn wetten en regels toe te passen en te handhaven met betrekking tot handel, visserij, milieubescherming, veiligheid, douane en meer. Bovendien heeft het land het recht om militaire oefeningen uit te voeren en het scheepvaartverkeer te reguleren. Sinds 1982 is de 12-mijlszone onderdeel van het Zeerechtverdrag van de Verenigde Naties en wordt wereldwijd door veel landen erkend en toegepast.

Bij het oversteken van de 12 zeemijlen begint de echte vrijheid van de zeeën!

Het aanbod van 12zeemijlen.nl


Bij 12zeemijlen.nl hebben we een uitgebreid assortiment dat alles omvat, van zeilkleding en elektronica tot bootnavigatie en reddingsmiddelen, en nog veel meer. Of je nu een doorgewinterde zeiler bent of net begint, wij hebben de perfecte uitrusting voor jou!


We zijn er trots op samen te werken met de meest gerenommeerde merken en fabrikanten zoals ZhikHarkenMustoSpinlock en Marinepool, om ervoor te zorgen dat we alleen de beste kwaliteit bieden. We selecteren zorgvuldig de producten die we aanbieden, omdat we er persoonlijk van overtuigd zijn dat ze aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen.


Als een product niet aan je verwachtingen voldoet, geen probleem! We bieden een retourgarantie van 100 dagen. Bovendien streven we ernaar om je een eenvoudige en handige winkelervaring te bieden, met gratis verzending bij bestellingen vanaf €200 en gratis retourzending. Aangezien ons assortiment voortdurend wordt uitgebreid en er regelmatig nieuwe aanbiedingen op je wachten, is een bezoek aan onze website altijd de moeite waard!

Ons huismerk: 12skipper


Bij 12zeemijlen.nl hebben we ons eigen huismerk, 12skipper, dat de ideale keuze is voor elke watersporter die functionaliteit, kwaliteit en een goede prijs-kwaliteitverhouding waardeert. Onze 12skipper collectie biedt een breed scala aan producten, waaronder zeilkleding en veiligheidsartikelen die zijn ontworpen om te voldoen aan jouw behoeften en eisen tijdens het zeilen.

De zeilkleding van 12skipper is niet alleen functioneel, maar ook stijlvol en eigentijds. Gemaakt van hoogwaardige materialen, biedt het een uitzonderlijk niveau van comfort, zelfs tijdens lange zeiltochten. Of je nu op zoek bent naar reddingsvesten, offshore zeiljassen, offshore zeilbroeken, softshelljassen, zeillaarzen of zeilhandschoenen, onze 12skipper producten bieden de juiste uitrusting voor elke zeiltocht!

Achter de 12skipper collectie staan gerenommeerde fabrikanten zoals MarinepoolDry Fashion en Sprenger, die al lang vertrouwd zijn in de zeilgemeenschap. Ze ondersteunen ons bij de ontwikkeling en productie van 12skipper producten, waardoor we de hoogste normen op het gebied van veiligheid en kwaliteit kunnen garanderen.

Wat het extra aantrekkelijk maakt, is dat ondanks de hoge kwaliteit en functionaliteit van onze 12skipper producten, de prijzen uiterst eerlijk en betaalbaar zijn. Met 12skipper kun je veilig en stijlvol zeilen zonder je budget te overschrijden!

Onze bijdrage aan duurzaamheid


Bij 12zeemijlen.nl geven we om het milieu en nemen we maatregelen om onze impact op de planeet te minimaliseren en duurzaamheid te bevorderen. Wij geloven sterk dat kleine stappen zoals deze een aanzienlijke impact kunnen hebben. Ons milieubewustzijn strekt zich uit tot elk aspect van ons bedrijf, van kantoorpraktijken tot productverpakking en klantenservice. We zijn vastbesloten om ons steentje bij te dragen aan de bescherming van ons waardevolle milieu, en we waarderen het dat je met ons meegaat op deze reis.

christin-hume-Hcfwew744z4-unsplash (1)
vrouw toont biologisch afbreekbare verpakkingschips
verwisselbare klep majoni stootwillen

Papierloos kantoor:

Bij ons op kantoor streven we naar duurzaamheid en efficiëntie. Daarom hebben we bijna volledig de overstap gemaakt naar een papierloze werkomgeving. Dit betekent dat we de voorkeur geven aan digitale processen voor administratie en communicatie. Dit niet alleen vermindert ons papierverbruik aanzienlijk, maar bespaart ook energie die anders gebruikt zou worden voor print- en scanprocessen.

Biologisch afbreekbare verpakkingschips:

Bij het verminderen van onze ecologische voetafdruk hechten we veel belang aan onze verpakkingsmaterialen. Daarom gebruiken we biologisch afbreekbare chips als opvulmateriaal in onze pakketten. Deze chips worden vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen en zijn volledig biologisch afbreekbaar. Dit zorgt ervoor dat onze verpakkingsmaterialen geen schadelijke invloed hebben op het milieu, terwijl we toch je bestellingen veilig en intact kunnen verzenden

Majoni fender ventiel:

Bij onze Majoni fenders staat niet alleen kwaliteit, maar ook duurzaamheid centraal. In het zeldzame geval dat je fender lekt, bieden we de optie van een vervangend ventiel aan in plaats van de volledige fender te vervangen. Dit doen we niet alleen om de verzending te minimaliseren, maar ook om grondstoffen te besparen en de levensduur van onze producten te verlengen.

Onze klantenservice


Bij 12zeemijlen.nl staat klanttevredenheid centraal. We zijn er trots op dat we snelle en betrouwbare verzending kunnen bieden, samen met uitstekende klantenservice. Als je vragen hebt of assistentie nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen - wij zijn er om jou te helpen! 

Ons team staat altijd paraat om te reageren op je vragen of eventuele problemen.
Wij kunnen je deskundig advies geven over producten die aan jouw behoeften voldoen en assisteren bij het kiezen van de juiste zeilaccessoires. Dus, mocht je hulp nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn er altijd om naar je te luisteren en je te ondersteunen.

12zeemijlen directeur van holger wieland

Onze missie


Onze missie is om jou te verwelkomen met producten en diensten van topkwaliteit, die gebruiksvriendelijk en betaalbaar zijn. Wij geloven dat elke uitdaging een kans biedt om te groeien en te verbeteren. We werken hard om onze klanten een uitstekende klantenservice te bieden en hun verwachtingen te overtreffen. We begrijpen dat zeilen meer is dan alleen een sport; het is een passie en een levensstijl. Daarom streven we ernaar om je de best mogelijke zeilervaring te bieden. We zijn er trots op deel uit te maken van de zeilgemeenschap en kijken ernaar uit om onze klanten te helpen hun zeildromen te verwezenlijken.    

Bestel vandaag nog bij ons en laat je verbazen door ons uitgebreide assortiment! We staan klaar om je te begeleiden op je zeilreis en hopen dat je net zo enthousiast bent over onze producten als wij. We kijken er naar uit om je te verwelkomen als klant bij 12zeemijlen.nl.   

Tot ziens in onze webshop, 
Het 12zeemijlen.nl Team

12zeemijlen directeur van martin odenkirchen

Holger Wieland

Martin Odenkirchen