Windex windvaan

Waarschijnlijk kent iedere zeiler de naam "Windex". Sinds 1968 produceert het bedrijf hoogwaardige en betrouwbare verklikkers die populair zijn bij zeilers over de hele wereld. Windex windvanen zijn gemaakt van sterk, UV-bestendig kunststof en lopen uiterst soepel met saffierlagers. Ze reageren zelfs bij zeer lichte wind en tonen betrouwbaar de kleinste windveranderingen. Windex windvanen staan bekend om hun hoge kwaliteit, duurzaamheid en precisie en zijn een belangrijk onderdeel van de uitrusting van elke zeiler. Ze zijn eenvoudig te installeren en kunnen gemakkelijk worden verwijderd voor het neerleggen van de mast in de winterstalling. Windex windvanen zijn verkrijgbaar in vier verschillende maten voor bijboten en jachten tot 100 voet.

 

Filter
%
Windex 10 windvaan
WINDEX 10 windvaan De WINDEX 10 is de kleinere versie van de bekende WINDEX 15. De WINDEX 10 is geschikt voor familie- en raceboten tussen 25 en 30 voet. Hoewel dit een kleiner model is, heeft het uiteraard hetzelfde superieure saffier lager als de Windex 15.

€ 32,99* € 38,60* (14.53% bespaard)
%
Windex 15 windvaan
Windex 15 windvaan WINDEX 15 is de perfecte keuze voor alle familie- en raceboten van ongeveer 29 tot 40 voet. De WINDEX Wind Indicator biedt uitzonderlijk goede resultaten. Het geheim is de naald die in een saffier lager ligt, wat betekent dat de Windex 15 zelfs bij zeer lichte wind een goede werking garandeert.

€ 37,99* € 50,10* (24.17% bespaard)
%
Windex Dinghy windvaan
Windex Dinghy windvaan De WINDEX Dinghy is ontworpen voor dinghy's en kleinere zeilboten met een snelle bevestiging aan de mast. Door de snelle bevestiging kan de WINDEX Dinghy ook eenvoudig en zonder gereedschap worden gedemonteerd.

€ 29,99* € 35,40* (15.28% bespaard)
%
Windex XL windvaan
Windex XL windvaan De WINDEX XL is ontwikkeld omdat zeilboten steeds groter worden. Het nieuwe, grote WINDEX XL-model is speciaal voor deze boten ontworpen. Windex XL wordt voor boten van 40-100 voet aanbevolen. Het heeft uiteraard dezelfde fijne technologie als de kleinere modellen.

€ 113,99* € 139,90* (18.52% bespaard)

Wat zijn verklikkers?

Windex verklikkers zijn kleine windrichtingaanwijzers ook wel windvanen genoemed, die op zeilboten worden geïnstalleerd. Ze worden meestal bevestigd aan de top van de mast of de boeg van de boot. Windex windvanen geven de windrichting aan en helpen zeilers de zeilen optimaal te positioneren om het meeste uit de wind te halen en de boot effectiever te sturen.  

Windex windvaan in detail

Windex verklikkers zijn gemaakt van robuust kunststof en hebben een slank en aerodynamisch ontwerp. Ze zijn gemakkelijk te installeren en kunnen zelfs bij hoge snelheden gemakkelijk worden afgelezen. De windvanen zijn verkrijgbaar in verschillende maten om te voldoen aan de behoeften van verschillende soorten boten.