Windex

Waarschijnlijk kent iedere zeiler de naam "Windex". Sinds 1968 produceert het bedrijf hoogwaardige en betrouwbare verklikkers die populair zijn bij zeilers over de hele wereld. Windex windvanen zijn gemaakt van sterk, UV-bestendig kunststof en lopen uiterst soepel met saffierlagers. Ze reageren zelfs bij zeer lichte wind en tonen betrouwbaar de kleinste windveranderingen. Windex windvanen staan bekend om hun hoge kwaliteit, duurzaamheid en precisie en zijn een belangrijk onderdeel van de uitrusting van elke zeiler. Ze zijn eenvoudig te installeren en kunnen gemakkelijk worden verwijderd voor het neerleggen van de mast in de winterstalling. Windex windvanen zijn verkrijgbaar in vier verschillende maten voor bijboten en jachten tot 100 voet.


Wat zijn verklikkers?

Windex verklikkers zijn kleine windrichtingaanwijzers ook wel windvanen genoemed, die op zeilboten worden geïnstalleerd. Ze worden meestal bevestigd aan de top van de mast of de boeg van de boot. Windex windvanen geven de windrichting aan en helpen zeilers de zeilen optimaal te positioneren om het meeste uit de wind te halen en de boot effectiever te sturen.  


Windex windvaan in detail

Windex verklikkers zijn gemaakt van robuust kunststof en hebben een slank en aerodynamisch ontwerp. Ze zijn gemakkelijk te installeren en kunnen zelfs bij hoge snelheden gemakkelijk worden afgelezen. De windvanen zijn verkrijgbaar in verschillende maten om te voldoen aan de behoeften van verschillende soorten boten. 


Accessoires en reserveonderdelen

Windex biedt ook een breed scala aan accessoires en reserveonderdelen om ervoor te zorgen dat de windvanen altijd in perfecte staat verkeren. Het assortiment omvat onder andere reserve vaantjes, masthouders en reinigingsproducten die speciaal zijn ontworpen voor het reinigen van de verklikkers.