Spinlock

Spinlock is een Brits bedrijf gespecialiseerd in de productie van producten zoals valstoppers, schootklemmen en hoogwaardige automatische reddingsvesten. Met vele jaren ervaring en expertise heeft het bedrijf zich gevestigd als een toonaangevende fabrikant op dit gebied. Het is geen verrassing dat deelnemers aan de beroemdste en meest prestigieuze zeilraces, zoals de Vendee Globe, America's Cup of de Volvo Ocean Race, vertrouwen op Spinlock hardware en veiligheidsuitrusting. Ook jij kunt vertrouwen op Spinlock-producten, ontdek ons Spinlock-assortiment!


Het verhaal achter Spinlock

In 1968 begon Spinlock (toen nog Offshore Instruments geheten) in Londen en verhuisde in 1976 naar Cowes, het Engelse zeileiland, waar ook de productie, de kantoren en de arbeiderswoning waren gevestigd. Spinlock vestigde zich als eerste gespecialiseerde fabrikant op het gebied van lijnvoering en besturingstoepassingen. Het resultaat is dat de meeste toonaangevende werven tot op de dag van vandaag Spinlock valstoppers gebruiken! Dit succes legde de basis voor de volgende stap. In de jaren tachtig veranderde Offshore Instruments zijn naam in Spinlock om zijn naamprogramma bekend te maken. Sindsdien heeft Spinlock nu meer dan veertig jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van producten voor de maritieme sector.

Spinlock - verbetert je veiligheid aan boord

Met name op zee is het belangrijk om jezelf en jouw boot te beschermen tegen verschillende gevaren. Met de Spinlock producten van 12zeemijlen is dit meer dan mogelijk! Spinlock is een merk dat veiligheidsproducten maakt voor de zeil- en motorbootmarkt. Denk hierbij aan Spinlock valstoppers of Spinlock schootklemmen, die ervoor zorgen dat de schoten en vallen op de juiste spanning staan. Ook het Spinlock Deckvest, dat is ontstaan uit een ontwikkelingssamenwerking met het Volvo Ocean Race Team is niet meer weg te denken in de zeilsport! Spinlock heeft langdurige samenwerkingsverbanden met 's werelds beste zeilteams in de Volvo Ocean Race, Vendee Globe en de America's Cup om producttests uit te voeren en ideeën te verzamelen voor productverbeteringen.