Musto

Zeilteams en professionele zeilers, zoals de solo-zeilster Ellen MacArthur, weten dat het dragen van de juiste zeilkleding van cruciaal belang is op het water. Daarom vertrouwen ze op Musto, het merk dat bekend staat om zijn expertise op het gebied van zeilkleding. Musto's nieuwste technologieën en hightech materialen maken hun producten bestand tegen de meest extreme omstandigheden, terwijl ze toch zorgen voor een aangenaam draagcomfort en het lichaam warm houden, zelfs tijdens lange zeiltochten. Als je op zoek bent naar producten met hoogwaardige functionaliteit en technische normen, dan is Musto de perfecte keuze voor jou.


Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Hoogwaardige zeilkleding gemaakt door Olympische zeilers voor enthousiaste zeilers

Musto is een Brits kledingbedrijf dat vernoemd is naar Keith Musto, de oprichter van het bedrijf en winnaar van de zilveren medaille in de zeilwedstrijd op de Olympische Spelen van 1964 in Tokio. In datzelfde jaar richtte hij Musto & Hyde Sails op met zijn partner Hyde, nadat hij functionele kleding was gaan produceren omdat hij het koud had tijdens het zeilen. Keith Musto gebruikte zijn jarenlange ervaring en technische kennis om innovatieve technologie te ontwikkelen die de prestaties op het water aanzienlijk verbeterde en die aan de behoeften van mannelijke en vrouwelijke zeilers voldeed. Dankzij zijn visie en expertise heeft Musto zich de afgelopen decennia gevestigd als een van de belangrijkste leveranciers van hoogwaardige zeilkleding met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.


Innovatieve zeilkleding van Musto: de perfecte metgezel op zee

Musto is wereldwijd een betrouwbare keuze voor zeilers op zee en dat wordt bevestigd door de vele klanten die al jaren trouw gebruik maken van hun producten. Talloze Olympische deelnemers en recordhouders hebben hun overwinningen behaald in Musto-uitrusting, die tijdens wedstrijden altijd een betrouwbare metgezel is gebleken. Het bedrijf staat bekend om zijn voortdurende ontwikkeling en technische precisiewerk, wat resulteert in moderne en functionele zeilkleding die zijn drager blijft verbazen. Het productieteam van specialisten en regatta professionals ontwerpt en test de Musto zeilkleding onder de zwaarste omstandigheden, waarbij de mogelijke bewegingen van zeelieden worden nagebootst om ervoor te zorgen dat de kleding op alle momenten goed blijft zitten. Musto ontwikkelt passende combinaties voor alle weersomstandigheden, zodat zeilen een warme en droge ervaring wordt. Om dit te garanderen, gebruikt Musto een systeem met drie lagen voor zijn zeiljassen. Dit zorgt ervoor dat de zeilkleding wind en water tegenhoudt, warme en droge lucht dicht bij het lichaam houdt en vocht van de huid afvoert. De winddichte en spatwaterdichte ritsen, nauwsluitende snit die zorgt voor maximale bewegingsvrijheid dankzij een hoog stretchgehalte en een functioneel designconcept maken de Musto jassen en broeken tot onmisbare metgezellen op volle zee.


Musto - Leverancier van topkwaliteit zeilkleding voor de Volvo Ocean Race

Al vanaf de derde editie van de Volvo Ocean Race in 1981-82 heeft het merk Musto zich bewezen als betrouwbare leverancier van functionele zeilkleding voor de bemanning. Tijdens deze editie voorzag Keith Musto de bemanning van het jacht de `Flyer´ van kleding, waarme het team uiteindelijk de race won. Door de jaren heen heeft Musto waterdichte uitrusting en zeilkleding ontwikkeld voor zowel mannelijke als vrouwelijke deelnemers van de zwaarste oceaanrace ter wereld. Het succes van Musto als officiële leverancier van kleding en schoeisel, voor de 8e en 9e editie van de race in 2001 en 2005, leidde tot hun herselectie voor de race in 2014 en 2015. De negen maanden durende Volvo Ocean Race, met een geschiedenis van meer dan 40 jaar, is de ultieme test van de Musto uitrusting en zeilkleding van de deelnemers. Bij 12zeemijlen vind je een uitgebreide selectie Musto zeilkleding van topkwaliteit, om je tijdens het zeilen te laten voelen als een echte kampioen.