Liros

Naast industrieel te gebruiken touwen biedt Liros ook een groot assortiment aan lijnen, zeiltouwen,  boottouwen en jachttouwen voor de pleziervaart en zeilsport. De hoogwaardige touwen staan voor veiligheid en betrouwbaarheid in gebruik. Naast schoten en vallen bevat het Liros touwenassortiment ook landvasten, ankerlijnen, fenderlijnen en vele andere lijnen. Touwen die populair zijn bij klanten worden door Liros opgemaakt in standaardlengtes en -diameters en geleverd in aantrekkelijke zakken (netbags), waardoor we tegelijkertijd de hoogste constante splitskwaliteit en een zeer snelle levering kunnen garanderen. Dyneema-touwen van Liros zijn bijzonder populair.

Filter
Liros ankerlijn met ingesplitste kous - Liros Handy-Anchor, 10m loodinleg, wit-blauw, 10mm, lengte 20m
Liros ankerlijn met ingesplitste kous - Liros Handy-Anchor touw, met 10m loodinleg, kleur wit-blauw, diameter 10mm, lengte 20m Deze ankerlijn is voorzien van 10m loodinleg en kan zonder kettingvoorloper worden gebruikt. Het gebruikte materiaal is slijtvast en UV-bestendig en wordt gekenmerkt door een hoge breukbelasting van 1500daN. Deze lood ankerlijn is voorzien van een oog/roerhoed en is gemaakt van wit-blauw touw. De diameter van de lijn is 10mm en de lengte is 20m. Dit Handy-Anchor touw van Liros is gemaakt van polyester, dat tijdens de productie 20 keer gevlochten werd en waarin de loodinleg werd verwerkt. Deze ankerlijn is voorgemonteerd door de fabrikant Liros en wordt geleverd in een aantrekkelijke Liros zeiltas. Door deze voormontage kunnen wij de hoogste las- en verwerkingskwaliteit en een zeer snelle levering garanderen.

€ 98,99*
Liros ankerlijn met ingesplitste kous - Liros PES, zonder loodinleg, wit, 14mm, lengte 30m
Liros ankerlijn met ingesplitste kous - Liros PES, zonder loodinleg, kleur wit, diameter 14mm, lengte 30m Deze ankerlijn bestaat uit polyester touw van Liros, dat zich kenmerkt door een hoge werkingsrek van meer dan 15% en een maximale belasting (breukbelasting: 3600daN). Het is uiterst scheur- en slijtvast en heeft de beste UV-stabiliteit. Dit ankertouw is zonder loodinleg maar met oog/nirokousen en gemaakt van wit touw. Liros garandeert ca. 80% van de aangegeven lineaire breukbelasting in de las. De diameter van de lijn is 14mm en de lengte is 30m. Dit polyester touw van Liros bestaat uit hoogwaardig polyester, dat tijdens de productie met 3 assen is gedraaid en verhit. Deze ankerlijn is voorgemonteerd door de fabrikant Liros en wordt geleverd in een aantrekkelijke Liros netzak. Door deze voormontage kunnen wij de hoogste las- en verwerkingskwaliteit en een zeer snelle levering garanderen.

€ 88,99*
Liros ankerlijn met ingesplitste kous - Liros Winch-Master, doorlopende loodinleg, wit, 14mm, lengte 40m
Liros ankerlijn met ingesplitste kous - Liros Winch-Master touw, met doorlopende loodinleg, kleur wit, diameter 14mm, lengte 40m Deze ankerlijn is voorzien van een doorlopende loodinleg en kan zonder voorloper van de ketting worden gebruikt. Het gebruikte materiaal is slijtvast en UV-bestendig en wordt gekenmerkt door een hoge breekbelasting van 2200daN. Deze lood ankerlijn is voorzien van een oog/niro vingerhoed en is gemaakt van wit touw. De diameter van de lijn is 14mm en de lengte is 40m. De lengte van de loodinleg is ook 40m. Dit lierkabel van Liros is gemaakt van polyester, dat tijdens de productie 20 keer gevlochten is en waarin de loodinleg is verwerkt. Deze ankerlijn is voorgemonteerd door de fabrikant Liros en wordt geleverd in een aantrekkelijke Liros zeiltas. Door deze voormontage kunnen wij de hoogste las- en verwerkingskwaliteit en een zeer snelle levering garanderen. Ontwerp zoals Handy-Anchor maar geoptimaliseerd voor gebruik op harde lieren.

€ 254,99*
Liros complete tas voor het splitsen van lijnen bestaande uit splitsgereedschap en accessoires
Liros splitstas bestaande uit splitstang en accessoires zwart Hoogwaardige splitstas voor zowel de zeilprofessional als de technisch ambitieuze vrijetijdszeiler met LIROS splicing tool en accessoires voor alle bekende touwconstructies. Bestaande uit: - 1 x tuigage naald - 1 x holle spike - 3 x splicing naalden (5,5-7,5-10 mm) - LIROS USB-stick - LIROS Tape - Dyneema® tuidraad - 1 x markeerpen - 1 x aansteker

€ 129,99*
Liros elektrische lijnensnijder voor synthetische lijnen
Liros elektrische lijnensnijder, touwsmelter, hot knife cutter, touwsnijapparaat voor synthetische lijnen met 60W vermogenTouwsnijder voor synthetische touwen, koorden en lijnen, met 21mm brede snijrand. Professioneel snijden van synthetische lijnen in alle diameters, 60 W. Duits merk.

€ 111,99*
Liros Handy Elastic landvast 12mm lengte 6m marine/geel
Liros Handy Elastic landvast - met oog, diameter 12mm, lengte 6m, kleur marine/geel Materiaal: - Mantel: Polyamide met hoge weerstand - Constructie: 1:1 gevlochten - Kern: zeer elastische polyamidevlecht De Liros Handy Elastic is een zeer elastische, zeer slijtvaste lijn voor het aanleggen, slepen of ankeren. Door de speciale constructie en het gebruik van zeer elastische vezels kan hij zelfs in extreme situaties worden gebruikt. Meer informatie: - Rekking tijdens gebruik > 20% - Eenvoudig te splitsen - Zeer elastisch en zeer UV-bestendig - Extreem scheur- en slijtvast - Heel handig

€ 40,99*
Liros Porto landvast 18mm lengte 6m zwart/wit
Liros Porto landvast - met oog, diameter 18mm, lengte 6m, kleur zwart/wit Materiaal: - Mantel: Polyester hoog gedraaid - Constructie: Ø 8 - 10 mm 16-vlechtwerk; vanaf Ø 12 mm 20-vlechtwerk - Kern: sterke polyestervlecht Liros Porto is een zeer handige landvast, die 100% uit polyester in de kern bestaat, extreem scheur- en slijtvast en door de speciale constructie zeer rekbaar is. Meer informatie: - Rekking tijdens gebruik  > 15% - Eenvoudig te splitsen - Zeer elastisch en zeer UV-bestendig  - Extreem scheur- en slijtvast -  Verhardt niet

€ 59,99*
Liros schoot met snapsluiting - Liros Dynamic Plus, Dyneema, wit-rood, 10mm, lengte 25m
Liros schoot met snapsluiting - Liros Dynamic Plus, Dyneema, wit-rood, 10mm, lengte 25m Deze schoot van het Liros MLS-Systeem (Max Load System) wordt door de fabrikant in serie geproduceerd en in een aantrekkelijke netzak geleverd. Het gebruikte Liros Dynamic Plus touw is in 24 lagen gevlochten en bestaat in de kern uit 100% Dyneema SK75, waardoor een minimale rek (rekking tijdens gebruik <2%) en de best mogelijke zeiltrim wordt gegarandeerd. De mantel van het touw is gemaakt van sterk gedraaide polyester. Deze schoot heeft een lengte van 25m en een diameter van 10mm. Het is wit-rood en voorzien van een snapsluiting. De breeksterkte is 2200daN, waarbij Liros een lineaire breeksterkte tot 90% in de eindaansluiting garandeert. De schoot is geschikt voor genua en spi. Door de pre-assemblage door de fabrikant is een hoge en constante kwaliteit tijdens het splitsen en een snelle levering gegarandeerd.

€ 219,99*
Liros schoot met snapsluiting - Liros Dynamic Plus, Dyneema, wit-rood, 12mm, lengte 30m
Liros schoot met snapsluiting - Liros Dynamic Plus, Dyneema, wit-rood, 12mm, lengte 30m Deze schoot van het Liros MLS-Systeem (Max Load System) wordt door de fabrikant in serie geproduceerd en in een aantrekkelijke netzak geleverd. Het gebruikte Liros Dynamic Plus touw is in 24 lagen gevlochten en bestaat in de kern uit 100% Dyneema SK75, waardoor een minimale rek (rekking tijdens gebruik <2%) en de best mogelijke zeiltrim wordt gegarandeerd. De mantel van het touw is gemaakt van sterk gedraaide polyester. Deze schoot heeft een lengte van 30m en een diameter van 12mm. Het is wit-rood en voorzien van een snapsluiting. De breeksterkte is 2200daN, waarbij Liros een lineaire breeksterkte tot 90% in de eindaansluiting garandeert. De schoot is geschikt voor genua en spi. Door de pre-assemblage door de fabrikant is een hoge en constante kwaliteit tijdens het splitsen en een snelle levering gegarandeerd.

€ 289,99*
Liros schoot met snapsluiting - Liros Dynamic Plus, Dyneema, wit-rood, 8mm, lengte 25m
Liros schoot met snapsluiting - Liros Dynamic Plus, Dyneema, wit-rood, 8mm, lengte 25m Deze schoot van het Liros MLS-Systeem (Max Load System) wordt door de fabrikant in serie geproduceerd en in een aantrekkelijke netzak geleverd. Het gebruikte Liros Dynamic Plus touw is in 24 lagen gevlochten en bestaat in de kern uit 100% Dyneema SK75, waardoor een minimale rek (rekking tijdens gebruik <2%) en de best mogelijke zeiltrim wordt gegarandeerd. De mantel van het touw is gemaakt van sterk gedraaide polyester. Deze schoot heeft een lengte van 25m en een diameter van 8mm. Het is wit-rood en voorzien van een snapsluiting. De breeksterkte is 2200daN, waarbij Liros een lineaire breeksterkte tot 90% in de eindaansluiting garandeert. De schoot is geschikt voor genua en spi. Door de pre-assemblage door de fabrikant is een hoge en constante kwaliteit tijdens het splitsen en een snelle levering gegarandeerd.

€ 149,99*
Liros val met valsluiting - Liros Dynamic Plus, Dyneema, wit-blauw, 10mm, lengte 35m
Liros val met valsluiting - Liros Dynamic Plus, Dyneema, wit-blauw, 10mm, lengte 35m Deze seriematig geproduceerde val van Liros heeft een lengte van 35m, een diameter van 10mm en is voorzien van een sluiting. Het is geschikt voor grootzeilen, genua en spi. Het gekozen touw is Liros Dynamic Plus, waardoor een minimale rek (rekking tijdens gebruik <2%) wordt gegarandeerd. De kern is gemaakt van Dyneema SK75 en de mantel van hoog gedraaid polyester. Het touw is in 32 lagen gevlochten en heeft een breeksterkte van 4800daN, waarbij Liros een lineaire breeksterkte tot 90% in de eindaansluiting garandeert. De val is van de serie Liros MLS Performance, dus Liros Max Load System. Het wordt door de fabrikant in serie geproduceerd en in een aantrekkelijke netzak geleverd.  Door de pre-assemblage door de fabrikant is een hoge en constante kwaliteit tijdens het splitsen en een snelle levering gegarandeerd.

€ 241,99*
Liros val met valsluiting - Liros Dynamic Plus, Dyneema, wit-blauw, 12mm, lengte 40m
Liros val met valsluiting - Liros Dynamic Plus, Dyneema, wit-blauw, 12mm, lengte 40m Deze seriematig geproduceerde val van Liros heeft een lengte van 40m, een diameter van 12mm en is voorzien van een val sluiting. Het is geschikt voor grootzeilen, genua en spi. Het gekozen touw is Liros Dynamic Plus, waardoor een minimale rek (rekking tijdens gebruik <2%) wordt gegarandeerd. De kern is gemaakt van Dyneema SK75 en de mantel van hoog gedraaid polyester. Het touw is in 32 lagen gevlochten en heeft een breeksterkte van 4800daN, waarbij Liros een lineaire breeksterkte tot 90% in de eindaansluiting garandeert. Het val is van de serie Liros MLS Performance, dus Liros Max Load System. Het wordt door de fabrikant in serie geproduceerd en in een aantrekkelijke netzak geleverd.  Door de pre-assemblage door de fabrikant is een hoge en constante kwaliteit tijdens het splitsen en een snelle levering gegarandeerd.  

€ 349,99*
Liros val met valsluiting - Liros Dynamic Plus, Dyneema, wit-blauw, 8mm, lengte 30m
Liros val met valsluiting - Liros Dynamic Plus, Dyneema, wit-blauw, 8mm, lengte 30m Deze seriematig geproduceerde val van Liros heeft een lengte van 30m, een diameter van 8mm en is voorzien van een sluiting. Het is geschikt voor grootzeilen, genua en spi. Het gekozen touw is Liros Dynamic Plus, waardoor een minimale rek (rekking tijdens gebruik <2%) wordt gegarandeerd. De kern is gemaakt van Dyneema SK75 en de mantel van hoog gedraaid polyester. Het touw is in 32 lagen gevlochten en heeft een breeksterkte van 4800daN, waarbij Liros een lineaire breeksterkte tot 90% in de eindaansluiting garandeert. De val is van de serie Liros MLS Performance, dus Liros Max Load System. Het wordt door de fabrikant in serie geproduceerd en in een aantrekkelijke netzak geleverd.  Door de pre-assemblage door de fabrikant is een hoge en constante kwaliteit tijdens het splitsen en een snelle levering gegarandeerd.  

€ 138,99*
Liros zeilbinder elastiek met haak set van 5 - diameter 4mm, lengte 75cm
Liros zeilbinder elastiek met haak set van 5 - diameter 4mm, lengte 75cm De Liros zeilbinder met haak is 75 cm lang en heeft een diameter van 4 cm. De korte lijn helpt om het zeil snel en gemakkelijk aan de giek te bevestigen. De nylon haak kan eenvoudig aan de lus worden gehaakt en weer worden losgemaakt. Langdurige elasticiteit wordt gegarandeerd door het hoogwaardige rubber in het Liros touw. De kern wordt beschermd tegen milieu-invloeden op zee door een witte polyester vlecht.

€ 13,99*

Liros - een familiebedrijf in de vijfde generatie

Liros GmbH werd opgericht in 1854 en is een familiebedrijf dat nu aan zijn vijfde generatie toe is. De familie Rosenberger produceert touwen van alle bekende vezels ter wereld. Dankzij de lange traditie en hoogwaardige materialen is Liros nu een van Europa's specialisten voor technische vezeldelen. Touwen zijn het middelpunt voor ingenieurs en touwtechnici in zowel de industrie als de sport.

Innovatie made in Germany

Liros touwvezeltechnologie wordt in veel verschillende industrieën gebruikt. De touwen wordt gebruikt bij industriële toepassingen zoals de autofabricage en in de bosbouw bij het uit het bos trekken van boomstammen. Een andere focus ligt op de sportsector. Liros lijnen en touwen zijn te vinden in paragliding, maar vooral in de zeilsport.

De naam staat voor technische oplossingen die efficiënt en met een hoge standaard worden aangepast aan de behoeften van de betreffende klant. Geen massaproductie van eenvoudige textielproducten, maar professionele producten van hoge kwaliteit. Door gebruik van de nieuwste materialen wordt het scala aan toepassingen en constructies voortdurend uitgebreid, zodat bijvoorbeeld zware staalkabels vervangen kunnen worden door lichtere touwen.

Moderne productie gekoppeld aan jarenlange ervaring

Het aanhoudende succes van Liros als touwfabrikant wordt enerzijds gegarandeerd door de jarenlange ervaring van de medewerkers en anderzijds door een ultramoderne productie met de nieuwste technologie. Op een oppervlakte van bijna 10.000 vierkante meter is een nieuwe productiefaciliteit gebouwd volgens de nieuwste normen.

In de nieuwe vlechterij worden de innovatieve touwproducten gevlochten en afgewerkt met de modernste machines. Liros hecht ook veel belang aan opleiding en bijscholing. Elk jaar leidt het bedrijf jonge werknemers op tot touwslager, wat op zijn beurt zorgt voor de volgende generatie vakmensen. Een snelle wereldwijde levering van touwproducten van alle bekende synthetische en natuurlijke vezels wordt gegarandeerd door de nieuwste magazijn- en orderverzameltechnologie, een optimaal IT-goederenbeheer en een uitstekende klantenservice.

Het productassortiment van Liros touw in de maritieme sector

Het brede assortiment maakt een verscheidenheid aan toepassingen mogelijk voor alle soorten jachten. Liros Cruising touwen beloven de beste veiligheid en betrouwbaarheid op het gebied van schoten, meer- en ankerlijnen tot strekkers en sleeplijnen met bijvoorbeeld lijnen met een lage rek en slijtvast mantelvlechtwerk.

Liros Racer touwen, gemaakt van hittebestendige hybride vezels, leveren de beste resultaten op het gebied van rek, slijtage en breukbelasting in de prestatiesector. De hoogwaardige, meestal natuurlijk gekleurde schoten uit de Classic-categorie, die state-of-the-art technologie en conventioneel design combineren, zijn geschikt voor traditionele jachten.

De dinghy-categorie omvat touw voor verschillende soorten boten, van rubberboten en kleine kielboten tot regattaboten. Touw, koord en lijn verschillen afhankelijk van de vereisten. De divisie Xtreme dekt voornamelijk de hoge eisen van wedstrijdboten en jachten, terwijl de divisie Zeilmaker zich richt op moderne en op maat gemaakte oplossingen voor alle aspecten van zeildoek. Liros heeft ook veel andere touwen en bevestigingselementen in zijn assortiment.

Liros Dyneema touw

Liros biedt naast andere materialen zoals polyester en polyamide ook Dyneema-touwen aan, zoals de Liros Racer XTR of de Liros Regatta 2000. Maar ook de kern van de Liros Magic Pro is gemaakt van Dyneema SK75. Dit hoogwaardige materiaal wordt steeds vaker gebruikt en is de laatste jaren ook gunstiger in prijs geworden door toenemende productievolumes.