ecoflow

EcoFlow is een Chinese specialist in draagbare energieoplossingen. Ondanks dat het bedrijf nog maar zes jaar bestaat en nog in der kinderschoenen staat, is het al een grote speler op het gebied van mobiele energievoorzieningen. Naast de intelligente en krachtige powerstations produceert EcoFlow ook componenten voor mobiele stroomopwekking. De draagbare en efficiënte zonnepanelen laden de krachtige energieopslag snel op. Het bedrijf produceert ook de nodige accessoires voor bekabeling en montage. In onze online winkel vind je alles wat je nodig hebt voor een compleet EcoFlow zonne-energiesysteem.


Geschiedenis van het bedrijf

EcoFlow is in 2017 opgericht door een groep drone-ingenieurs in China met als doel alle mensen wereldwijd toegang te geven tot elektrische energie. Met innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen moeten mensen hun elektronische apparaten onafhankelijk van het elektriciteitsnet van stroom kunnen voorzien. Waar ze zich ook bevinden. Om dit te bereiken wilden de oprichters de lichtgewicht en duurzame technologie van dronebatterijen integreren in andere energiesystemen.

Daar zijn ze al in geslaagd met hun eerste product, de River Powerstation. En met groot succes. Het kleine en goedkope powerpack groeide uit tot een echte kaskraker. De eerste stap om elektriciteit daar te brengen waar het nodig is, was gezet. Om ervoor te zorgen dat de draagbare stroomopslagapparaten ook zonder netaansluiting konden worden opgeladen, werden al snel zonnepanelen en de bijbehorende accessoires zoals kabels, bevestigingen en afstandsbedieningen aan het productassortiment toegevoegd.


Vol energie over de oceanen

De intelligente energieopslagunits van EcoFlow zijn compact, licht en krachtig. Met hun grote uitgangsvermogen en hoge oplaadcapaciteit kunnen ze gemakkelijk alle belangrijke verbruikers tegelijk van stroom voorzien. En dankzij de mogelijkheid om ze op te laden via zonnepanelen, zijn EcoFlow systemen ook ideaal voor stroomvoorziening op zee. De compacte en krachtige energieoplossingen slaan niet alleen een goed figuur aan boord.

De energiecentrales zijn ook een energieke metgezel voor een picknick op het strand of een excursie aan wal, en ze zullen niet snel zonder stroom komen te zitten. En als je toch zonder stroom komt te zitten, kun je in een handomdraai een mobiele zonne-energiecentrale opzetten met de opvouwbare, flexibele en lichte zonnepanelen. Zo kun je je energieopslag opladen, zelfs als je aan land bent en geen netaansluiting hebt. Ontdek nu ons EcoFlow-assortiment en haal de krachtige energiecentrales aan boord.


EcoFlow Delta - Krachtig, duurzaam en snel opgeladen

De EcoFlow Powerstations overtuigen niet alleen door hun grote opslagcapaciteit, die zelfs kan worden uitgebreid dankzij de intelligente extra batterijen. Met de Delta Pro is een opslagcapaciteit tot 10,8 kWh mogelijk. Dankzij het gigantische uitgangsvermogen kunnen de producten uit de Delta-serie ook meer dan 90% van de huishoudelijke apparaten van stroom voorzien.

Zelfs met zoveel vermogen is ook de grootste accu op een gegeven moment leeg en zal ook deze een keer moeten worden opgeladen. Ook hier scoort EcoFlow. Via het lichtnet zijn de powerstations in minder dan 100 minuten weer op maximale laadcapaciteit. Dat is zeven keer sneller dan vergelijkbare producten van concurrenten. Opladen via zonnepanelen duurt slechts ongeveer 3 uur. De apparaten kunnen echter niet alleen snel, maar ook vaak worden opgeladen. De Delta 2 heeft na meer dan 3000 cycli nog steeds 80% van zijn oorspronkelijke capaciteit. Dit betekent dat je de accu 10 jaar lang dagelijks kunt gebruiken voordat capaciteitsverlies optreedt.