Dubarry

De bootschoenen en zeillaarzen van Dubarry overtuigen zeilers wereldwijd door hun functionaliteit, kwaliteit en design. De verschillende collecties van de Ierse fabrikant zijn geïnspireerd op het fantastische kustlandschap van Ierland. De laarzen en schoenen van Dubarry, die zijn ontworpen voor schippers en watersporters, weerspiegelen ook deze liefde voor de zee en de kust van Ierland. Zoals gebruikelijk bij zeilschoenen is ook de zool van Dubarry laarzen en bootschoenen slipvast en non-marking - het verschil met andere merken is dat de zool van Dubarry bekroond is.


Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Dubarry - De Ierse westkust aan je voeten

Wie ooit in Ierland een vakantie aan de kust heeft doorgebracht, zal zich de schilderachtige omgeving en het fantastische landschap zeker nog lang herinneren. Dubarry wil dit gevoel overbrengen met zijn schoenen. De mensen achter Dubarry voeren hun inspiratie en vastberadenheid om de beste laarzen en zeilschoenen te maken immers terug naar hun thuisland. De schoonheid van de Ierse westkust wordt weerspiegeld met de Dubarry schoenen. Maar als je nu ruwe en robuuste schoenen verwacht, heb je het mis. Want zowel de damescollecties als de zeilschoenen voor heren overtuigen met een klassiek ontwerp en een modieuze styling, die tegelijkertijd de voeten een comfortabel gevoel bieden.

Het verhaal achter Dubarry 

In 1937 werd in het stadje Balliansloe aan de westkust van Ierland een coöperatie opgericht om de mensen in de regio werk te verschaffen. Om zich te onderscheiden van andere merken in Ierland werd bij de naamgeving besloten het bedrijf een Europese klank te geven. Daarom besloten de eigenaars het bedrijf te noemen naar Madame du Barry, de beroemdste maîtresse van de Franse koning Lodewijk XV. Het bedrijf werd al snel bekend als fabrikant van hoogwaardige lederen mocassins en kon al snel talrijke ambachtslieden van een inkomen voorzien. In 1970 begon het bedrijf schoenen te exporteren naar Groot-Brittannië en Europa. Dubarry verdiende al snel de status van eersteklas zeilschoenfabrikant, omdat ze een GORE-TEX licentie kregen en 's werelds eerste waterdichte en ademende leren zeilschoen creëerden. Tot op de dag van vandaag, na meer dan 85 jaar, is er niets veranderd aan de bereikte status, want Dubarry is nog steeds een van de bekendste en beroemdste bedrijven van Ierland! Deze reputatie blijft bestaan omdat Dubarry luistert naar de behoeften van zeilers en deze ook zo goed mogelijk omzet.

De beste zeilschoenen ter wereld

Dubarry eisen aan zichzelf zijn allesbehalve klein. Fabrikant Dubarry wil 's werelds beste zeillaarzen en zeilschoenen ontwikkelen. Daarom werkt het merk voortdurend aan nieuwe en betere producten. Ze gebruiken innovaties in materiaaltechnologie, zodat je met Dubarry zeilschoenen en laarzen altijd op het niveau bent van de laatste ontwikkelingen. Aan de producten van Dubarry kun je zien dat ze gepassioneerd zijn door de zee en dat ze zich volledig hebben toegewijd zijn aan het element water. Zeilers moeten dit enthousiasme voor het zeilen ervaren en niet van hun plezier worden geremd door het dragen van slechte bootschoenen. Professionele zeilers vertrouwen ook op de producten van Dubarry en het is dan ook niet verwonderlijk dat Team Telefonica en Team Abu Dhabi Ocean Racing voor de Volvo Ocean Race 2011-2012 voor Dubarry zeilschoenen hebben gekozen. De Crosshaven zeilschoen, bijvoorbeeld, ontstond tijdens deze samenwerking.

DryFast-DrySoft technologie

Dubarry gebruikt hoofdzakelijk leer als bovenmateriaal voor zijn bootschoenen. Dit gladde of nubuck leer is voorzien van Dubarry's speciale DryFast-DrySoft technologie, die speciaal is ontworpen voor zeilen en andere watersporten. Het droogt aanzienlijk sneller dan conventioneel leer omdat het minder vocht opneemt. Door deze technologie wordt het leer sneller weer zacht en blijft het soepel. Om ervoor te zorgen dat het leer zijn lange levensduur behoudt, moeten de schoenen na elk contact met zout water met leidingwater worden afgespoeld. Anders kan het agressieve zoute water de structuur van het leer aantasten.

Gore-Tex collectie

Voor de extreme zeilers heeft Dubarry zijn Gore-Tex collectie ontworpen, die een evenwicht biedt tussen comfort en prestatie. Deze laarzen hebben ook de vertrouwde zool, die niet afgeeft en zorgt voor een veilige grip op het dek. Het gebruikte Gore-Tex materiaal zorgt voor hoge prestaties, mede omdat de laarzen volledig waterdicht zijn. Tegelijkertijd is het materiaal ademend, zodat vocht van de voeten naar buiten kan worden afgevoerd. Hierdoor blijft het klimaat in de schoen altijd comfortabel.

Verschillende collecties voor vrouwen en mannen

Dubarry heeft in zijn collectie dekschoenen speciale modellen voor vrouwen en mannen gelanceerd. Dubarry heeft bij al zijn modellen de nadruk gelegd op een goede pasvorm en heeft de damesmodellen bovendien voorzien van een Dubarry voetbed, wat de draagervaring nog comfortabeler maakt. Het speciale Dubarry leer wordt natuurlijk ook in deze modellen gebruikt, zodat natte schoenen snel weer drogen en ook hierna soepel blijven. De dekschoenen hebben allemaal de bekroonde zool, zodat men ook bij slecht weer veilig kunt staan op het dek. Een kenmerk van veel Dubarry bootschoenen is dat ze er uit zien als modieuze, elegante casual schoenen, maar toch voldoen aan de hoge eisen op de boot. Dubarry dekschoenen zijn dus geschikt voor iedereen die naast de functionaliteit ook veel waarde hecht aan het design en het uiterlijk van zijn bootschoenen.