TBS

TBS is een Frans schoenenmerk dat is opgericht in 1978. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige leren schoenen en biedt een breed scala aan schoenontwerpen, van sportief tot elegant. Het merk staat bekend om zijn aandacht voor detail en het gebruik van hoogwaardige materialen om producten van de hoogste kwaliteit te creëren. TBS heeft zich gevestigd als een van de toonaangevende schoenmerken op de Europese markt en wordt gewaardeerd door schoenenliefhebbers wereldwijd.


De geschiedenis van TBS - Van zeilschoenfabrikant tot toonaangevend schoenenmerk

TBS is een Frans schoenenmerk dat in 1978 werd opgericht. Het bedrijf is gevestigd in Saint-Pierre-Montlimart, een stad in de buurt van Nantes in Frankrijk. Vanaf het begin richtte TBS zich op de productie van hoogwaardige leren schoenen voor mannen en vrouwen en legde het bedrijf grote nadruk op kwaliteit en comfort en vertrouwde het op ambachtelijke productiemethoden om schoenen te produceren die aan de hoogste eisen voldoen. In de beginjaren produceerde TBS vooral tennisschoenen en na verloop van tijd ook andere sportieve schoenen speciaal voor watersporten. Deze schoenen werden gekenmerkt door hun robuuste constructie en uitstekende tractie en waren erg populair bij zeilers en watersporters. In de jaren negentig begon TBS haar assortiment uit te breiden met casual schoenen. Het merk ontwikkelde een breed scala aan schoenontwerpen, waaronder sneakers, laarzen, loafers en sandalen. De focus op kwaliteit en comfort bleef echter. Vandaag de dag is TBS een van de bekendste schoenmerken in Europa en heeft het een reputatie opgebouwd als fabrikant van hoogwaardige, comfortabele schoenen. Het merk is ook internationaal succesvol en de schoenen worden wereldwijd gewaardeerd. In de afgelopen jaren heeft TBS haar assortiment uitgebreid met duurzaam en ecologisch schoeisel om tegemoet te komen aan de behoefte van de consument aan milieuvriendelijkere producten. Het merk blijft trouw aan zijn filosofie om schoenen van hoge kwaliteit te produceren die voldoen aan de hoogste normen, met de nadruk op innovatie en duurzaamheid.


TBS Schoenen - De perfecte keuze voor zeilers

Met oncomfortabele schoenen op de boot kan de mooiste zeiltocht een beproeving worden. De bootschoenen van TBS kunnen uitkomst bieden. Het Franse label heeft meer dan 35 jaar ervaring in het omzetten van de wensen van zeilers in hoogwaardige sport- en zeilkleding. Een verscheidenheid aan modellen in mooie kleuren en met ergonomische designs zorgen ervoor dat er voor iedereen een geschikte schoen is. Een absolute must voor bootschoenen en daarom natuurlijk ook aanwezig in de schoenen van TBS: een antislip mesvormige zool die niet schuurt op het dek. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar discrete, lichtgekleurde schoenen of zin hebt in felle en gedurfde kleuren: Bij het Franse merk vind je wat je zoekt. Energie, vrijheid, creativiteit, passie - dit zijn allemaal waarden die in de ontwikkeling en het ontwerp van elk product bij TBS stromen en die worden weerspiegeld in de maritieme look en het draagcomfort aan de buitenkant. TBS is een merk dat populair is bij zeilers over de hele wereld.


Duurzaamheid dankzij hoogwaardige materialen

TBS richt zich op kwaliteit in combinatie met modieuze accenten. Het materiaal van de TBS schoenen is functioneel en zorgt tegelijkertijd voor een goed draaggevoel. Als bovenmateriaal wordt vaak leer gebruikt, omdat de schoen veel moet kunnen verdragen tijdens het varen. Maar door het gebruikte hoogwaardige materiaal zijn de schoenen robuust en kunnen zeilers lang van hun bootschoenen genieten. Bij de ontwikkeling van de schoenen wordt de nadruk gelegd op het ademend vermogen van de voet. Er wordt op gelet dat het leer zacht is, zodat het comfortabel is om te dragen en er geen blaren ontstaan door onbuigzaam materiaal. Een waterafstotende laag biedt extra bescherming tegen vocht. Sommige schoenen, vooral de damessandalen, zijn met de hand genaaid, wat de hoge kwaliteitsnormen van het merk nog versterkt.


Robuuste constructie

TBS schoenen zijn ontworpen en gebouwd voor gebruik op zee. Ze hebben een robuuste constructie die de voeten beschermt tegen verwondingen en beschadigingen. De schoenen zijn waterafstotend en bieden uitstekende ventilatie zodat de voeten droog blijven.


Verschillende naden voor betere prestaties

De Franse fabrikant gebruikt verschillende vormen om de zool aan de eigenlijke schoen te stikken. Hierdoor ontstaan verschillende stijlen, elk ontworpen voor verschillend gebruik.Met de TBS Blake Stitching wordt het bovenwerk door de zool heen aan elkaar gestikt, wat zorgt voor een perfecte verbinding tussen de zool en de bovenschoen. Bij de TBS Kneipp Stitching is het bovenwerk van de schoen niet door de hele zool heen gestikt, maar alleen door de middenlaag met de bovenschoen verbonden. Schoenen met dit stiksel hebben een zeer modieuze uitstraling en zijn tegelijkertijd zeer comfortabel.


De uitstekende tractie van TBS schoenen

TBS-schoenen zijn uitgerust met antislipzolen die uitstekende tractie bieden op natte en gladde oppervlakken. Dit is vooral belangrijk voor zeilers die vaak op gladde dekken en natte oppervlakken werken. TBS schoenen zijn ontworpen om uitstekende tractie te bieden en tegelijkertijd comfortabel en duurzaam te blijven.


Ondersteuning van de voet

TBS schoenen bieden uitstekende ondersteuning voor de voet. De schoenen zijn ontworpen om comfortabel om de voet te dragen en bieden uitstekende ondersteuning om letsel te voorkomen. De schoenen hebben ook gedempte inlegzolen die de voet extra ondersteunen voor extra comfort.


Speciaal Tech Drainagesysteem

Daarnaast is er de TBS Tech zool, waarvoor een speciaal drainagesysteem is ontwikkeld. Enerzijds werd bijzondere nadruk gelegd op een goede slipweerstand van de zool, omdat zeilers zich daardoor geen zorgen meer hoeven te maken over een nat en glad dek. In plaats daarvan kunnen ze zich volledig wijden aan hun werk aan boord, met maximale en veilige bewegingsvrijheid. De schoenen met het drainagesysteem zijn ademend en hebben een uitneembare binnenzool die snel droogt. De onderkant van de zool is van slipvast rubber, met daarop een laag EVA, een speciale kunststof met drainage die ervoor zorgen dat het water kan wegstromen. Een flexibele mesh laag, een laag 3D mesh en een geperforeerde schuimrubberen inzet vormen de bovenkant van de zool en zorgen ervoor dat het water weg kan lopen. Het TBS-team en de bemanning van beroepszeiler Michel Desjoyeaux hebben de functionaliteit van de drainagezool uitgebreid getest.


Vivre la mer

Bovendien worden ecologische waarden niet verwaarloosd bij TBS. Sinds 2012 steunt het bedrijf het project Race for Water, dat tot doel heeft het verantwoordelijkheidsgevoel voor het gebruik van water te versterken. TBS hecht dan ook veel belang aan duurzame productie en ondersteunt educatieve campagnes. In overeenstemming met de slogan "vivre la mer" zijn de producten van TBS de perfecte metgezel op het water.