Secumar

Filter
%
Secumar Arkona 220 automatisch reddingsvest 220N
Secumar Arkona 220 automatisch reddingsvest 220N De Secumar Arkona 220 is een populair instapmodel in de categorie automatische reddingsvesten. Deze variant met een drijfvermogen van 220 Newton is geclassificeerd in de 150 N-klasse en is daarom geschikt bij het dragen van lichte zeilkleding - bij het dragen van zware kleding kan het zijn dat het drijfvermogen niet voldoende is, dus in dit geval moet een hoger drijfvermogen worden gekozen. Omdat de Secumar Arkona 220 een instapmodel is, is de uitrusting tot een minimum beperkt: een inspectievenster, een fleecekraag en een spraykap zijn niet bij het Secumar Arkona 220 inbegrepen. Een kruisband en harnas zijn standaard; een automatische vergrendeling kan als optie worden aangebracht. Een riem wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de Secumar Arkona 220 goed past en de bewegingen van de drager niet te veel worden beperkt. Je kunt een herlaad-set voor het automatische reddingsvest kopen, voor als het een keer geactiveerd is geweest. De set bevat een nieuw patroon, twee tabletten en pennen voor het automatische activeringssysteem. De set Secumar CO2-patroon 3001S-43g is geschikt voor de Secumar Arkona 220. Deze kun je in ons shop kopen. Omdat er altijd de mogelijk bestaat dat het reddingsvest per ongeluk wordt geactiveerd, is het raadzaam om een herlaad-set voor CO2-patronen aan boord te hebben. Automatische reddingsvesten moeten iedere twee jaar worden onderhouden door een geautoriseerde onderhoudsmonteur. De reddingsvesten kunnen tien jaar worden gebruikt, maar de levensduur kan nog eens vijf jaar worden verlengd als er vanaf het tiende jaar jaarlijks onderhoud wordt uitgevoerd. Na 15 jaar moet het reddingsvest worden vervangen. 

€ 179,99* € 199,90* (9.96% bespaard)
%
Secumar Arkona Midi reddingsvest 110N
Secumar Arkona Midi automatisch reddingsvest 110N Het automatische reddingsvest Secumar Arkona Midi 110N is het juiste reddingsvest voor kinderen die beginnen met watersporten. De Arkona Midi is geschikt voor kinderen tussen 20 en 50 kilogram (borstomvang 90 centimeter). Het heeft een drijfvermogen van 110 Newton en behoort tot de 150N klasse. Het klassieke design en de platte snit van het automatische reddingsvest zorgen ervoor dat het comfortabel is om te dragen. Een fleece kraag wordt in dit gebied bewerkt zodat er niets in de nek schuurt. Achterin zit een riem die voor een goede pasvorm zorgt. De Secumar Arkona Midi is met een harnas uitgerust, waarmee je je aan bord kan oppakken om te voorkomen dat je overboord gaat. Het klassieke ontwerp en de platte vorm van het automatische reddingsvest zorgen ervoor dat het comfortabel aanvoelt om te dragen. Om ervoor te zorgen dat de hals niet schuurt, is in deze zone een fleece kraag verwerkt. Er is een riempje aan de achterkant om een goede pasvorm te garanderen. De Secumar Arkona Midi heeft een harnas waarmee je jezelf kunt vastmaken om niet overboord te vallen. Voor noodgevallen heeft het Arkona Midi reddingsvest een signaalfluit, een reddingsgordel en een eenvoudige kruisband. Als de Arkona Midi 110 in werking is getreden, kunt u een herlaad-set kopen voor het automatische reddingsvest. De set bevat een vervangingspatroon en twee tabletten plus pennen voor de automatische ontkoppelaar. Voor de Secumar Arkona Midi past de set Secumar CO2 patroon 3001S-22 gram, die in onze winkel verkrijgbaar is. Aangezien het altijd kan gebeuren dat het vest onbedoeld in werking wordt gesteld, is het raadzaam een reserveset voor de patronen aan boord te hebben. Kindervesten moeten ook regelmatig, d.w.z. om de twee jaar, worden onderhouden door een geautoriseerde onderhoudsmonteur. In totaal kunnen de vesten tien jaar worden gebruikt, maar u kunt de levensduur met nog eens vijf jaar verlengen als u ze vanaf het tiende jaar jaarlijks laat onderhouden. Na uiterlijk 15 jaar moet het automatische vest worden weggegooid.      

€ 119,99* € 132,90* (9.71% bespaard)
%
Secumar Automatiksperre 3001S
Automatiksperre 3001S für Secumar Automatik-Rettungswesten Automatiksperre 3001S zur Umschaltung der Rettungswesten-Auslösevorrichtung SECUMATIC 3001S auf manuelle Aktivierung. Die automatische Aktivierung wird damit abgeschaltet. Eine Signalfahne ist nach Montage zur Warnung außerhalb der Schutzhülle sichtbar.

€ 14,99* € 15,90* (5.72% bespaard)
%
Secumar Automatiksperre 4001S
Automatiksperre 4001S für Secumar Automatik-Rettungswesten Automatiksperre für 4001 S zum Abschalten des automatischen Auslösens der Rettungsweste. Die Automatiksperre verhindert eine automatische Auslösung bei Wasserkontakt. Sie wird anstelle der Pillbox bzw. Pille eingesetzt, wenn ein manueller Betrieb der Weste gewünscht ist.

€ 14,99* € 15,90* (5.72% bespaard)
%
Secumar Bravo vaststof reddingsvest 40-50kg
weight: 40-50 kg
Secumar Bravo vaststof reddingsvest 100N Het Secumar Bravo reddingsvest is een vaststof vest, dit betekent dat het geen opblaasbaar drijvend vlotter heeft maar met meerdere lagen van zacht schuim, zogenaamd SECU-foam, is gevuld. Dit biedt een verschillend drijfvermogen, afhankelijk van de gekozen gewichtsklasse. Dit is echter niet te vergelijken met het drijfvermogen van een automatisch reddingsvest. De Secumar Bravo heeft een hoge kraag en wordt aan de achterkant gesloten met stof. De dubbele kruisband zorgt voor meer pascomfort. De frontale sluiting bestaat uit kunststof en op de kraag en aan de voorkant zijn reflecterende strepen aangebracht. Het reële drijfvermogen varieert afhankelijk van het gewicht van de drager: 40-50 kg / 60N 50-70 kg / 80N 70-80 kg / 100N 80-120 kg /100N Het vaststof reddingsvest Secumar Bravo is geschikt voor jongeren en volwassenen tijdens een zeiltrip op rustig water, maar kan ook worden gebruikt voor verschillende andere watersportactiviteiten.

€ 43,99* € 47,90* (8.16% bespaard)
%
Secumar Bravo vaststof reddingsvest voor kinderen 10-15kg
weight: 10-15 kg
Secumar Bravo vaststof reddingsvest voor kinderen 100N Het Secumar Bravo reddingsvest voor kinderen is een vaststof vest, dit betekent dat het geen opblaasbaar drijvend vlotter heeft maar met meerdere lagen van zacht schuim, zogenaamd SECU-foam, is gevuld. Dit biedt een verschillend drijfvermogen, afhankelijk van de gekozen gewichtsklasse. Dit is echter niet te vergelijken met het drijfvermogen van een automatisch reddingsvest. De Secumar Bravo heeft een hoge kraag en wordt aan de achterkant gesloten met stof. De dubbele kruisband zorgt voor meer pascomfort. De frontale sluiting bestaat uit kunststof en op de kraag en aan de voorkant zijn reflecterende strepen aangebracht. Het reële drijfvermogen varieert afhankelijk van het gewicht van de drager: 10-15 kg / 30N 15-20 kg / 40N 20-30 kg / 40N 30-40 kg / 50N Het vaststof reddingsvest Secumar Bravo is geschikt voor kinderen en jongeren  tijdens een zeiltrip op rustig water, maar kan ook worden gebruikt voor verschillende andere watersportactiviteiten.    

€ 36,99* € 41,90* (11.72% bespaard)
%
Secumar CO2 Dock patroon Secumatic 4001S - 32g
Secumar CO2 Dock patroon Secumatic 4001S - 32g inclusief 2 trigger tabletten in PILL-BOX uitvoering De Secumar CO2-Dock 32 bevat 32 gram en is geschikt als vervangende cartridge voor de automatische reddingsvesten Secumar Ultra AX 150, Ultra AX 150 Harness en Secumar Ultra AX 150 plus, die tot de 150N drijfvermogensklasse van automatische reddingsvesten behoren. Indien de automatische reddingsvesten opzettelijk of onopzettelijk in werking zijn gesteld en de drijvers zijn opgeblazen, moet het patroon worden vervangen, zodat de automatische reddingsvesten weer gebruiksklaar zijn. Om een onopzettelijke activering te voorkomen, kan de automatische activering worden gedeactiveerd en op handmatige ontgrendeling worden overgeschakeld. De vervangingsset Secumar CO2-Dock Secumatic 4001S - 32 gram is ook geschikt voor de handmatige activering SECU 401S van de automatische reddingsvesten van Secumar. Leveringsomvang: de reserveset Secumar CO2-Dock patroon voor het bajonetsysteem met automatische activering 4001S bevat naast het patroon twee trigger tabletten in PILL-BOX uitvoering.

€ 32,99* € 33,10* (0.33% bespaard)
%
Secumar CO2 Dock patroon Secumatic 4001S - 43g
Secumar CO2 Dock patroon Secumatic 4001S - 43g inclusief 2 trigger tabletten in PILL-BOX -uitvoering De Secumar CO2-Dock 43 omvat 43 gram en is geschikt als vervangende cartridge voor het automatische reddingsvest Secumar Survival 220, dat tot de 150N drijfvermogensklasse van automatische reddingsvesten behoort. Indien de automatische reddingsvesten opzettelijk of onopzettelijk in werking zijn gesteld en de drijvers zijn opgeblazen, moet het patroon worden vervangen, zodat de automatische reddingsvesten weer gebruiksklaar zijn. Om een onopzettelijke activering te voorkomen, kan de automatische activering worden gedeactiveerd en op handmatige ontgrendeling worden overgeschakeld. De vervangingsset Secumar CO2-Dock Secumatic 4001S - 43 gram is ook geschikt voor de handmatige activering SECU 401S van de automatische reddingsvesten van Secumar. Leveringsomvang: de reserveset Secumar CO2-Dock patroon voor het bajonetsysteem met automatische activering 4001S bevat naast het patroon twee trigger tabletten in PILL-BOX uitvoering.

€ 34,99* € 35,30* (0.88% bespaard)
%
Secumar CO2 Dock patroon Secumatic 4001S - 56g
Secumar CO2 Dock patroon Secumatic 4001S - 56g inclusief 2 trigger tabletten in PILL-BOX uitvoering De Secumar CO2-Dock 56 bevat 56 gram en is geschikt als vervangende cartridge voor het automatisch reddingsvest Secumar Bolero 275, dat tot de 275N drijfvermogensklasse van automatische reddingsvesten behoort. Indien het automatische reddingsvest opzettelijk of onopzettelijk in werking is gesteld en de drijvers zijn opgeblazen, moet het patroon worden vervangen, zodat het automatische reddingsvest weer gebruiksklaar is. Om een onopzettelijke activering te voorkomen, kan de automatische activering worden gedeactiveerd en op handmatige ontgrendeling worden overgeschakeld. De vervangingsset Secumar CO2-Dock Secumatic 4001S - 32 gram is ook geschikt voor de handmatige activering SECU 401S van de automatische reddingsvesten van Secumar. Leveringsomvang: de reserveset Secumar CO2-Dock patroon voor het bajonetsysteem met automatische activering 4001S bevat naast het patroon twee trigger tabletten in PILL-BOX uitvoering.

€ 36,99* € 37,50* (1.36% bespaard)
%
Secumar CO2 Dock patroon Secumatic 4001S - 60g
Secumar CO2 Dock patroon Secumatic 4001S - 60g inclusief 2 trigger tabletten in PILL-BOX uitvoering De Secumar CO2-Dock 60 bevat 60 gram en is geschikt als vervangende cartridge voor de automatische reddingsvesten Secumar Survival 275, Secumar Survival 275 Duo Protect, Secumar Tetra 275 3D en Secumar Scout 275 3D, die tot de 275N drijfvermogensklasse van automatische reddingsvesten behoren. Indien de automatische reddingsvesten opzettelijk of onopzettelijk in werking zijn gesteld en de drijvers zijn opgeblazen, moet het patroon worden vervangen, zodat het automatische reddingsvest weer gebruiksklaar is. Om een onopzettelijke activering te voorkomen, kan de automatische activering worden gedeactiveerd en op handmatige ontgrendeling worden overgeschakeld. De vervangingsset Secumar CO2-Dock Secumatic 4001S - 60 gram is ook geschikt voor de handmatige activering SECU 401S van de automatische reddingsvesten van Secumar. Leveringsomvang: de reserveset Secumar CO2-Dock patroon voor het bajonetsysteem met automatische activering 4001S bevat naast het patroon twee trigger tabletten in PILL-BOX uitvoering.

€ 38,99* € 39,20* (0.54% bespaard)
%
Secumar CO2 patroon SECU 301SM - 22g
Secumar CO2 patroon SECU 301SM - 22g met veiligheidclip De Secumar CO2 patroon voor de trekkermechanisme SECU 301SM omvat 22g en is geschikt als vervangende patroon voor het automatische reddingsvest Secumar Vivo 100. Als het reddingsvest wordt geactiveerd, opzettelijk of niet, en het drijflichaam is opgeblazen, moet de patroon worden vervangen zodat het automatische reddingsvest klaar is voor het volgende keer dat ze wordt gebruikt. Deze CO2-patroon is geschikt voor het manuele trekkermechanisme SECU 301SM. De set bevat geen tabletten. Leveringsomvang: Het herlaadset Secumar CO2-patroon voor de manuele activering 301SM omvat de patroon en veiligheidclip.

€ 19,99* € 20,30* (1.53% bespaard)
%
Secumar CO2 Patroon Secumatic 3001S - 16g
Secumar CO2 Patroon Secumatic 3001S - 16g inclusief 2 tabletten en 2 pinnen De Secumar CO2-patroon voor de Secumatic 3001S trekkermechanisme is met 16g geschikt voor het Secumar Mini Duo Protect 110 automatische reddingsvest. Als het reddingsvest wordt geactiveerd, opzettelijk of niet, en het drijflichaam is opgeblazen, moet de patroon worden vervangen zodat het automatische reddingsvest klaar voor het volgende keer dat ze wordt gebruikt is. Om een onopzettelijke activering te voorkomen, kan de automatische activering worden gedeactiveerd en op handmatige ontgrendeling worden overgeschakeld. Het herlaadset Secumar CO2-patroon Secumatic 3001S - 16g is ook geschikt voor de manuele activering SECU 301S van Secumar automatische reddingsvesten. Leveringsomvang: Het herlaadset Secumar CO2-patroon voor automatische activering 3001S omvat de patroon, twee tabletten en twee pinnen.

€ 22,99* € 23,10* (0.48% bespaard)
%
Secumar CO2 Patroon Secumatic 3001S - 22g
Secumar CO2 Patroon Secumatic 3001S - 22g inclusief 2 tabletten en 2 pinnen De Secumar CO2-patroon voor de Secumatic 3001S trekkermechanisme is met 22g geschikt voor de Secumar Junior Duo Protect en Secumar Arkona Midi automatische reddingsvesten. Als het reddingsvest wordt geactiveerd, opzettelijk of niet, en het drijflichaam is opgeblazen, moet de patroon worden vervangen zodat het automatische reddingsvest klaar is voor het volgende keer dat ze wordt gebruikt. Om een onopzettelijke activering te voorkomen, kan de automatische activering worden gedeactiveerd en op handmatige ontgrendeling worden overgeschakeld. Het herlaadset Secumar CO2-patroon Secumatic 3001S - 22g is ook geschikt voor de manuele activering SECU 301S van Secumar automatische reddingsvesten. Leveringsomvang: Het herlaadset Secumar CO2-patroon voor automatische activering 3001S omvat de patroon, twee tabletten en twee pinnen.

€ 24,99* € 25,00* (0.04% bespaard)
%
Secumar CO2 patroon Secumatic 3001S - 32g
Secumar CO2 patroon Secumatic 3001S - 32g

€ 25,99* € 26,10* (0.42% bespaard)
%
Secumar CO2 Patroon Secumatic 3001S - 43g
Secumar CO2 Patroon Secumatic 3001S - 43g inclusief 2 tabletten en 2 pinnen De Secumar CO2-patroon voor de Secumatic 3001S trekkermechanisme is met 43g geschikt voor het Secumar Arkona 220 automatische reddingsvest. Als het reddingsvest wordt geactiveerd, opzettelijk of niet, en het drijflichaam is opgeblazen, moet de patroon worden vervangen zodat het automatische reddingsvest klaar is voor het volgende keer dat ze wordt gebruikt. Om een onopzettelijke activering te voorkomen, kan de automatische activering worden gedeactiveerd en op handmatige ontgrendeling worden overgeschakeld. Het herlaadset Secumar CO2-patroon Secumatic 3001S - 43g is ook geschikt voor de manuele activering SECU 301S van Secumar automatische reddingsvesten. Leveringsomvang: Het herlaadset Secumar CO2 Patroon voor automatische activering 3001S omvat de patroon, twee tabletten en twee pinnen.

€ 30,99* € 31,00* (0.03% bespaard)
%
Secumar CO2 Patroon Secumatic 3001S - 56g
Secumar CO2 Patroon Secumatic 3001S - 56g inclusief 2 tabletten en 2 pinnen De Secumar CO2-patroon voor de Secumatic 3001S trekkermechanisme is met 56g geschikt voor het Secumar Arkona 275 automatische reddingsvest. Als het reddingsvest wordt geactiveerd, opzettelijk of niet, en het drijflichaam is opgeblazen, moet de patroon worden vervangen zodat het automatische reddingsvest klaar is voor het volgende keer dat ze wordt gebruikt. Om een onopzettelijke activering te voorkomen, kan de automatische activering worden gedeactiveerd en op handmatige ontgrendeling worden overgeschakeld. Het herlaadset Secumar CO2-patroon Secumatic 3001S - 56g is ook geschikt voor de manuele activering SECU 301S van Secumar automatische reddingsvesten. Leveringsomvang: Het herlaadset Secumar CO2 Patroon voor automatische activering 3001S omvat de patroon, twee tabletten en twee pinnen.

€ 30,99* € 31,30* (0.99% bespaard)
%
Secumar Jump Pro regattavest 40-70 kg
weight: 40-70 kg
Secumar Jump Pro regattavest Het Secumar Jump regatta zwemvest behoort tot de vaststof reddingsvesten en is uitermate geschikt voor watersporters die aan zeilwedstrijden en regatta’s deelnemen. Dit Jump regatta zwemvest is ook het perfecte vest voor andere watersportactiviteiten waarbij je veel met water in aanraking komt. De jump behoort tot de 50N klasse. Het drijfsvermogen varieert en is afhankelijk van de gekozen gewichtsklasse, zie onderstaande tabel: 30-40kg / 35N 40-70kg / 45N 70-90kg / 50N 90-120kg / 50N Het Secumar Jump zwemvest kan door een klittenbandsluiting aan het lichaam worden aangepast en is daarom het perfecte vest voor de volgende reis voor ambitieuze dinghyzeilers. Op deze manier zit het regattavest goed op het lichaam en beperkt de zeiler niet in zijn bewegingsvrijheid aan boord. Met behulp van een riem in de taille kan je het regatta vest op jouw eigen breedte aanpassen en zo de pasvorm verder verbeteren. Als vulling voor het Jump regatta vest wordt zacht schuim, SECU Foam, gebruikt dat tijdens intensief gebruik voor polstering zorgt.

€ 59,99* € 71,90* (16.56% bespaard)
%
Secumar Jump regattavest 70-90 kg
weight: 70-90 kg
Secumar Jump regattavest Het Secumar Jump regatta zwemvest behoort tot de vaststof reddingsvesten en is uitermate geschikt voor watersporters die aan zeilwedstrijden en regatta’s deelnemen. Dit Jump regatta zwemvest is ook het perfecte vest voor andere watersportactiviteiten waarbij je veel met water in aanraking komt. De jump behoort tot de 50N klasse. Het drijfsvermogen varieert en is afhankelijk van de gekozen gewichtsklasse, zie onderstaande tabel: 30-40kg / 35N 40-70kg / 45N 70-90kg / 50N 90-120kg / 50N Het Secumar Jump zwemvest kan door een klittenbandsluiting aan het lichaam worden aangepast en is daarom het perfecte vest voor de volgende reis voor ambitieuze dinghyzeilers. Op deze manier zit het regattavest goed op het lichaam en beperkt de zeiler niet in zijn bewegingsvrijheid aan boord. Met behulp van een riem in de taille kan je het regatta vest op jouw eigen breedte aanpassen en zo de pasvorm verder verbeteren. Als vulling voor het Jump regatta vest wordt zacht schuim, SECU Foam, gebruikt dat tijdens intensief gebruik voor polstering zorgt.

€ 45,99* € 54,90* (16.23% bespaard)
%
Secumar Junior Duo Protect reddingsvest 110N
Secumar Junior Duo Protect automatische reddingsvest 110N De automatische reddingsvesten Junior en Mini zijn specifiek voor kinderen en jongeren die hun eerste stappen in de watersport zetten. Het Secumar Junior Duo Protect automatisch reddingsvest is voor kinderen met een lichaamsgewicht van 20-50 kilogram en heeft een reëel drijfvermogen van 110 Newton. Dit maakt het reddingsvest ideaal om te dragen met lichte zeilkleding bij goed weer. Om ervoor te zorgen dat kinderen zich veilig in het reddingsvest voelen en de Secumar Junior Duo Protect graag aantrekken, heeft het reddingsvest speciale pasvorm voor jongeren. Het gebied rond de schouders is ergonomisch voorgevormd, de nek heeft een kraag van microfleece en de rug is gewatteerd. Een hoge bewegingsvrijheid wordt door het nieuwe Secumar drijflichaam gewaarborgd, dat in de Junior Duo Protect is geïntegreerd. Dit zorgt voor een goede positie in het water in het geval van gevaar. Het Duo Protect systeem betekent dat het drijflichaam dubbel gelaagd is en dus een dubbele beveiliging biedt in geval van mechanische schade. Want als er één laag is gebroken, functioneert de opgeblazen laag nog steeds. Als de Secumar Mini Duo Protect in werking is getreden, kunt u een herlaad-set kopen voor de automatische vest. De set bevat een vervangingspatroon en twee tabletten plus pennen voor de automatische ontkoppelaar. De set Secumar CO2 patroon 3001S-22gram, die verkrijgbaar is in onze winkel, past op de Junior Duo Protect. Aangezien het altijd kan gebeuren dat het vest onbedoeld in werking wordt gesteld, is het raadzaam een reserveset voor de patronen aan boord te hebben. Automatische reddingsvesten moeten om de twee jaar door een geautoriseerde onderhoudsmonteur worden gecontroleerd. De vesten kunnen in totaal tien jaar worden gebruikt, maar u kunt de levensduur met nog eens vijf jaar verlengen als u ze vanaf het tiende jaar jaarlijks laat onderhouden. Na 15 jaar kan het reddingsvest niet meer worden gebruikt.  

€ 244,99* € 276,90* (11.52% bespaard)
%
Secumar Mini Duo Protect reddingsvest 90N
Secumar Mini Duo Protect automatisch reddingsvest 90N Het Secumar Mini Duo Protect automatisch reddingsvest is het kleinste opblaasbare reddingsvest en heeft een werkelijk drijfvermogen van 90 Newton. Dit betekent dat de Secumar Mini aanzienlijk meer drijfvermogen biedt dan een vaststof reddingsvest. Het Secumar Mini automatisch reddingsvest is geschikt als starter voor kinderen met een gewicht van 15-30 kilogram. De Mini Duo Protect behoort tot de klasse van de 150N automatische reddingsvesten en is dus geschikt voor lichte kleding bij mooi weer. Voor nog meer veiligheid heeft de Secumar Mini een stevige handgreep aan de achterkant en een harnas waarmee het kind aan boord kan worden gehesen. De pasvorm is zeer comfortabel en beperkt de bewegingen van het kind niet - dit zorgt ervoor dat het kind de Mini Duo Protect met plezier draagt. Om ervoor te zorgen dat er achter in de nek niets schuurt, is er naast de comfortabele vorm ook een micro-fleece kraag in de nek verwerkt. Het rugpand bestaat uit een dubbele gordel en de uitrusting van het Secumar Mini Automatic Vest omvat standaard een herstelgordel en een kruisband. De nieuwe Secumar Winglet drijfkamer zorgt ervoor dat het kind hoger boven het water ligt als het vest is opgeblazen en daardoor nog beter beschermd is. Op de andere kant wordt een dubbellaagse drijver gebruikt die dubbele veiligheid biedt in geval van mechanische schade. Want als er één laag is gebroken, functioneert het opgeblazen laag nog steeds. Als de Secumar Mini Duo Protect in werking is getreden, kunt u een herlaad-set kopen voor de automatische vest. De set bevat een vervangingspatroon en twee tabletten plus pennen voor de automatische ontkoppelaar. De set Secumar CO2 patroon 3001S-16 gram, die verkrijgbaar is in onze winkel, past op de Mini Duo Protect. Aangezien het altijd kan gebeuren dat het vest onbedoeld in werking wordt gesteld, is het raadzaam een reserveset voor de patronen aan boord te hebben. Automatische reddingsvesten moeten om de twee jaar door een geautoriseerde onderhoudsmonteur worden gecontroleerd. De vesten kunnen in totaal tien jaar worden gebruikt, maar u kunt de levensduur met nog eens vijf jaar verlengen als u ze vanaf het tiende jaar jaarlijks laat onderhouden. Na uiterlijk 15 jaar moet het automatische vest worden weggegooid.            

€ 244,99* € 276,90* (11.52% bespaard)
%
Secumar MOB Secu 17 Rettungssystem - Feststoffweste 145N und Rettungsleine, 30m
Secumar MOB Secu 17 Mann über Bord System - Feststoff-Rettungskragen 145N und Schwimmleine, 30m Das Rettungssystem von Secumar dient dem Erstkontakt zu über Bord gegangenen Personen. Es besteht aus einer schwimmfähigen Rettungsleine, einem Rettungskragen, sowie der Tasche in welcher die Leine sowie der Rettungskragen aufbewahrt werden. Die Tasche sollte an der Bordreling fest angebracht werden, sodass das System im Notfall sofort einsatzbereit ist. Die Ausführung des MOB-Manövers läuft folgendermaßen ab: Eine Seite der Rettungsleine ist an der Tasche befestigt. Die andere Seite der Leine wird inklusive des Rettungskragens möglichst nah an die zu Rettende Person geworfen. Anschließend wird die zu Rettende Person mit dem Boot umkreist, bis die im Wasser befindliche Person die Rettungsschlaufe oder schwimmende Leine fassen, und an das Boot herangezogen werden kann.

€ 234,99* € 264,90* (11.29% bespaard)
%
Secumar Nirohalterung für Secu 17
Secumar Nirohalterung für Secu 17 Rettungsweste Bordhalterung aus Niro für die MOB-Weste SECU 17, welche an fast jeden Heckkorb montiert werden kann.

€ 105,99* € 107,90* (1.77% bespaard)
%
Secumar Rettungsleine, 30m
Secumar schwimmfähige Rettungsleine, 30m In Kombination mit der SECU 17 Weste besser als jeder herkömmliche Rettungsring oder Rettungsschlinge/Lifesling.

€ 46,99* € 47,90* (1.9% bespaard)
%
Secumar Schrittgurt 2K CLICK 30
Secumar Schrittgurt 2K CLICK 30 für Secumar Rettungswesten Schrittgurt 2K Click 30: einzeln, nachrüstbar für alle SECUMAR Rettungswesten ab dem Herstelljahr 2003 mit Schrittgurtschlaufen, zwei Edelstahlschäkel, teilbar durch Click 30.

€ 39,99* € 43,90* (8.91% bespaard)