Valstopper

Zeilen is een geweldige vrijetijdsbesteding, waar echter ook de juiste uitrusting voor vereist is. Valtstoppers zijn hefboomklemmen die verschillende touwen en lijnen blokkeren, zelfs onder hoge belasting, zoals bijvoorbeeld: vallen, reeflijnen of, in sommige gevallen, schoten. De valstoppers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Bij 12zeemijlen.nl vind je zeker het juiste product voor jouw behoeften, zodat je een veilig gevoel kunt hebben tijdens het verkennen van de zee.

Filter
%
Spinlock XAS valstopper - 6-12mm diameter lijn, enkel
Spinlock XAS valstopper - 6-12mm diameter lijn, enkel Deze lichtlopende valstopper van Spinlock maakt vieren probleemloos en gecontroleerd mogelijk. Ze zijn uitgerust met een zeer sterke ergonomische handgreep met gemakkelijke zijdelingse toegang en zachte grip. De XAS Powerstopper is geschikt voor lijnen met een diameter van 6-12mm en biedt een veilige belasting van 550kg. Deze valstopper is perfect voor racejachten tot 27 voet en schepen tot 35 voet. De optionele kleuren voor de handgrepen maken het bijna onmogelijk om de touwen te verwarren. Het modulaire ontwerp van de XAS valstoppers maakt de montage en het onderhoud eenvoudig. De Spinlock powerstoppers kunnen door XA stoppers worden vervangen.

€ 89,99* € 105,00* (14.3% bespaard)
%
Spinlock XAS valstopper - 6-12mm diameter lijn, drievoudig
Spinlock XAS valstopper - 6-12mm diameter lijn, drievoudig Deze lichtlopende valstopper van Spinlock maakt vieren probleemloos en gecontroleerd mogelijk. Ze zijn uitgerust met een zeer sterke ergonomische handgreep met gemakkelijke zijdelingse toegang en zachte grip. De XAS Powerstopper is geschikt voor lijnen met een diameter van 6-12mm en biedt een veilige werkbelasting van 550kg. Deze valstopper is perfect voor racejachten tot 27 voet en schepen tot 35 voet. De optionele kleuren voor de handgrepen maakt het bijna onmogelijk om de lijnen te verwarren. Het modulaire ontwerp van de XAS valstoppers maakt de montage en het onderhoud eenvoudig. De Spinlock powerstoppers kunnen door XA stoppers worden vervangen.  

€ 229,99* € 275,00* (16.37% bespaard)
%
Spinlock XAS valstopper - 6-12mm diameter lijn, dubbel
Spinlock XAS valstopper - 6-12mm diameter lijn, dubbel Deze lichtlopende valstopper van Spinlock maakt vieren probleemloos en gecontroleerd mogelijk. Ze zijn uitgerust met een zeer sterke ergonomische handgreep met gemakkelijke zijdelingse toegang en zachte grip. De XAS Powerstopper is geschikt voor lijnen met een diameter van 6-12mm en biedt een veilige werkbelasting van 550kg. Deze valstopper is perfect voor racejachten tot 27 voet en schepen tot 35 voet. De optionele kleuren voor de handgrepen maken het bijna onmogelijk om de lijnen te verwarren. Het modulaire ontwerp van de XAS valstoppers maakt de montage en het onderhoud eenvoudig. De Spinlock powerstoppers kunnen door XA stoppers worden vervangen.

€ 154,99* € 173,00* (10.41% bespaard)
%
Spinlock XTS valstopper - 8-14mm diameter lijn, dubbel
Spinlock XTS Powerstopper - 8-14mm diameter lijn, dubbel De Spinlock XTS Powerstopper is een poplaire valstopper op middelgrote jachten geworden en is de eerste keuze voor regatta's, zowel on- and offshore. Deze lichtlopende valstopper van Spinlock maakt vieren probleemloos en gecontroleerd mogelijk. De Spinlock valstopper heeft een geëxtrudeerde aluminium handgreep met een softgrip uiteinde, waardoor hij gemakkelijk en comfortabel te hanteren is. Het speciale profiel van de Spinlock valstopper zorgt voor een uitzonderlijke houdkracht zonder de lijn te beschadigen. De XTS powerstopper is geschikt voor lijnen met een diameter van 8-14mm en biedt een veilige werkbelasting tot 1000kg. De Spinlock XTS valstopper heeft dezelfde basis als de XT, waardoor ombouw eenvoudig is.  

€ 249,99* € 285,00* (12.28% bespaard)
%
Spinlock XTS valstopper - 8-14mm diameter lijn, enkel
Spinlock XTS Powerstopper - 8-14mm diameter lijn, enkel De Spinlock XTS Powerstopper is een poplaire valstopper op middelgrote jachten geworden en is de eerste keuze voor regatta's, zowel on- and offshore. Deze lichtlopende valstopper van Spinlock maakt vieren probleemloos en gecontroleerd mogelijk. De Spinlock valstopper heeft een geëxtrudeerde aluminium handgreep met een softgrip uiteinde, waardoor hij gemakkelijk en comfortabel te hanteren is. Het speciale profiel van de Spinlock valstopper zorgt voor een uitzonderlijke houdkracht zonder de lijn te beschadigen. De XTS powerstopper is geschikt voor lijnen met een diameter van 8-14mm en biedt een veilige werkbelasting tot 1000kg. De Spinlock XTS valstopper heeft dezelfde basis als de XT, waardoor ombouw eenvoudig is.  

€ 129,99* € 155,00* (16.14% bespaard)
%
Spinlock XTS valstopper - 8-14mm diameter lijn, drievoudig
Spinlock XTS Powerstopper - 8-14mm diameter lijn, drievoudigDe Spinlock XTS Powerstopper is een poplaire valstopper op middelgrote jachten geworden en is de eerste keuze voor regatta's, zowel on- and offshore. Deze lichtlopende valstopper van Spinlock maakt vieren probleemloos en gecontroleerd mogelijk. De Spinlock valstopper heeft een geëxtrudeerde aluminium handgreep met een softgrip uiteinde, waardoor hij gemakkelijk en comfortabel te hanteren is. Het speciale profiel van de Spinlock valstopper zorgt voor een uitzonderlijke houdkracht zonder de lijn te beschadigen. De XTS powerstopper is geschikt voor lijnen met een diameter van 8-14mm en biedt een veilige werkbelasting tot 1000kg. De Spinlock XTS valstopper heeft dezelfde basis als de XT, waardoor ombouw eenvoudig is.  

€ 359,99* € 415,00* (13.26% bespaard)
%
Spinlock PXR Cam Cleat - 8-10mm diameter lijn
Spinlock PXR Cam Cleat - 8-10mm diameter lijn De Spinlock PXR Cam Cleat valstopper 8-10mm is gemaakt op een hard geanodiseerde metalen basis. Zelfs bij zware belasting kan de Spinlock valstopper nog gemakkelijk worden geopend. De Spinlock PXR Cam Cleat is ontworpen voor lijnen van 8 tot 10 millimeter dik en biedt een veilige werklast van 200 kilogram.

€ 55,99* € 67,00* (16.43% bespaard)
%
Spinlock PXR Cam Cleat - 2-6mm diameter lijn
Spinlock PXR Cam Cleat - 2-6mm diameter lijn De Spinlock PXR Cam Cleat valstopper 2-6mm is gemaakt op een hard geanodiseerde metalen basis. Zelfs bij zware belasting kan de Spinlock valstopper nog gemakkelijk worden geopend. De Spinlock PXR Cam Cleat is ontworpen voor lijnen van 2 tot 6 millimeter dik en biedt een veilige werklast van 140 kilogram.

€ 45,99* € 50,00* (8.02% bespaard)
%
Lewmar DC2 valstopper - 12-14mm schoot, enkel
Lewmar DC2 valstopper - 12-14mm schoot, enkelDe DC2 valstoppers kunnen worden gebruikt op schepen tot 55 voet als High Load-Stopper voor alle vallen, schoten en strekkers in verschillende maten. Ze zijn ook zeer geschikt voor nog grotere schepen als Low Load-Stopper, bijvoorbeeld voor trimlijnen. Ze zijn beschikbaar voor verschillende lijndiameters van 8 tot 14mm en hebben een veilige werklast van 1200kg.De unieke Lewmar klemtechnologie fixeert het touw over een langere afstand en beschermt zo de kabelmantel. De levensduur van het touw wordt verlengd.

€ 150,99* € 202,00* (25.25% bespaard)
%
Spinlock XAS valstopper - 6-12mm diameter lijn, viervoudig
Spinlock XAS valstopper - 6-12 mm diameter lijn, viervoudigSoepel lopende stopper voor lijnen van 6 - 12 mm, belasting tot 575 kp. Ideaal voor toerjachten tot 10,5 meter en regattaboten tot 8 meter. Gemakkelijk los te maken dankzij ergonomische handgreep, ligt prettig in de hand. Een nieuw profiel beschermt de lijnen. Hoge houdkracht met dunne lijnen van 6 - 8 mm! De lijn kan strak worden getrokken zonder de hendel los te laten. Afmetingen 134 x 69 x 115 mm, gewicht: 895 gr.

€ 309,99* € 365,00* (15.07% bespaard)
%
Lewmar DC1 valstopper - 6-8mm schoot, enkel
Lewmar DC1 valstopper - 6-8mm schoot, enkelDe DC1 valstoppers kunnen worden gebruikt op schepen tot 32 voet als High Load-Stopper voor alle vallen, schoten en strekkers in verschillende maten. Ze zijn ook zeer geschikt voor nog grotere schepen als Low Load-Stopper, bijvoorbeeld voor trimlijnen. Ze zijn beschikbaar voor verschillende lijndiameters van 6 tot 12mm en hebben een veilige werklast van 300-500kg.De unieke Lewmar klemtechnologie fixeert het touw over een langere afstand en beschermt zo de kabelmantel. De levensduur van het touw wordt verlengd.

€ 92,99* € 128,40* (27.58% bespaard)
Easy Marine Easylock Midi valstopper - 6-12mm lijn, zwart, enkel
Easy Marine Easylock Midi valstopper - 6-12mm lijn, zwart, enkel

€ 107,99*
%
Lewmar DC2 valstopper - 10-12mm schoot, enkel
Lewmar DC2 valstopper - 10-12mm schoot, enkelDe DC2 valstoppers kunnen worden gebruikt op schepen tot 55 voet als High Load-Stopper voor alle vallen, schoten en strekkers in verschillende maten. Ze zijn ook zeer geschikt voor nog grotere schepen als Low Load-Stopper, bijvoorbeeld voor trimlijnen. Ze zijn beschikbaar voor verschillende lijndiameters van 8 tot 14mm en hebben een veilige werklast van 1200kg.De unieke Lewmar klemtechnologie fixeert het touw over een langere afstand en beschermt zo de kabelmantel. De levensduur van het touw wordt verlengd.

€ 150,99* € 202,00* (25.25% bespaard)
%
Spinlock XAS-valstopper - 4-8 mm diameter lijn, enkelvoudig
Spinlock XAS valstopper - 4-8mm diameter lijn, enkelIdeaal voor gebruik op wedstrijdjachten tot 27' en toerjachten tot 34' voet.Overtuigt met uitstekende allround prestatiewaardenMoeiteloos vierenZacht voor lijnenZeer sterke ergonomische handgreep met gemakkelijke toegang aan de zijkant en goed gevoelOptionele kleurinlay voor de handgrepen maakt identificatie eenvoudigerUitwisselbaar met XA-stoppers, omdat ze dezelfde voetafdruk hebbenModulair ontwerp voor eenvoudige aanpassing achteraf en onderhoudVerwisselbare basis voor optimale grip van dunne platenHoogwaardige versie met kleine Ø voor 4-8 mm lijnenOok geschikt voor horizontale montage met XAS-SMNT kitKleur: ZwartLijndiameter: 4-8 mmVersie: 1-voudigAantal schroeven/draad: 2 x M6Type schroef: schroeven met verzonken kopMWL met max. lijndiameter: 450 kgGewicht: 270 g

€ 89,99* € 105,00* (14.3% bespaard)
%
Spinlock XAS valstopper - 6-12mm diameter lijn, vijfvoudig
Spinlock XAS valstopper - 6-12 mm diameter lijn, vijfvoudigSoepel lopende stopper voor lijnen van 6 - 12 mm, belasting tot 575 kp. Ideaal voor toerjachten tot 10,5 meter en regattaboten tot 8 meter. Gemakkelijk los te maken dankzij ergonomische handgreep, ligt prettig in de hand. Een nieuw profiel beschermt de lijnen. Hoge houdkracht met dunne lijnen van 6 - 8 mm! De lijn kan strak worden getrokken zonder de hendel los te laten. Afmetingen 134 x 69 x 140 mm, gewicht: 1100 gr.

€ 389,99* € 459,00* (15.03% bespaard)
%
Spinlock PXR valstopper – Cam Cleat, 8-10mm lijndiameter
Spinlock PXR valstopper – Cam Cleat, 8-10mm lijndiameter

€ 59,99* € 69,00* (13.06% bespaard)
Easy Marine Easylock Mini valstopper - 6-10mm lijn, zwart, drievoudig
Easy Marine Easylock Mini valstopper - 6-10mm lijn, zwart, drievoudig

€ 186,99*
%
Lewmar DC1 valstopper - 10-12mm schoot, enkel
Lewmar DC1 valstopper - 10-12mm schoot, enkelDe DC1 valstoppers kunnen worden gebruikt op schepen tot 32 voet als High Load-Stopper voor alle vallen, schoten en strekkers in verschillende maten. Ze zijn ook zeer geschikt voor nog grotere schepen als Low Load-Stopper, bijvoorbeeld voor trimlijnen. Ze zijn beschikbaar voor verschillende lijndiameters van 6 tot 12mm en hebben een veilige werklast van 300-500kg.De unieke Lewmar klemtechnologie fixeert het touw over een langere afstand en beschermt zo de kabelmantel. De levensduur van het touw wordt verlengd.

€ 96,99* € 128,40* (24.46% bespaard)
Easy Marine Easylock 1 valstopper - 6-10mm lijn, zwart, enkel
Easy Marine Easylock 1 valstopper - 6-10mm lijn, zwart, enkel

€ 64,99*
Easy Marine Easylock Mini valstopper - 6-10mm lijn, zwart, dubbel
Easy Marine Easylock Mini valstopper - 6-10mm lijn, zwart, dubbel

€ 134,99*
%
Lewmar DC1 valstopper - 6-8mm schoot, dubbel
Lewmar DC1 valstopper - 6-8mm schoot, dubbelDe DC1 valstoppers kunnen worden gebruikt op schepen tot 32 voet als High Load-Stopper voor alle vallen, schoten en strekkers in verschillende maten. Ze zijn ook zeer geschikt voor nog grotere schepen als Low Load-Stopper, bijvoorbeeld voor trimlijnen. Ze zijn beschikbaar voor verschillende lijndiameters van 6 tot 12mm en hebben een veilige werklast van 300-500kg.De unieke Lewmar klemtechnologie fixeert het touw over een langere afstand en beschermt zo de kabelmantel. De levensduur van het touw wordt verlengd.

€ 175,99* € 233,60* (24.66% bespaard)
%
Lewmar DC2 valstopper - 10-12mm schoot, dubbel
Lewmar DC2 valstopper - 10-12mm schoot, dubbelDe DC2 valstoppers kunnen worden gebruikt op schepen tot 55 voet als High Load-Stopper voor alle vallen, schoten en strekkers in verschillende maten. Ze zijn ook zeer geschikt voor nog grotere schepen als Low Load-Stopper, bijvoorbeeld voor trimlijnen. Ze zijn beschikbaar voor verschillende lijndiameters van 8 tot 14mm en hebben een veilige werklast van 1200kg.De unieke Lewmar klemtechnologie fixeert het touw over een langere afstand en beschermt zo de kabelmantel. De levensduur van het touw wordt verlengd.

€ 249,99* € 355,30* (29.64% bespaard)
%
Spinlock Bullseye met schroeven lijngeleider tot 12 mm, enkel
Spinlock Bullseye met schroeven lijngeleider tot 12 mm lijndiameter, enkelvoudigLijndiameter: 12 mmVersie: 1-voudig

€ 8,99* € 10,00* (10.1% bespaard)
%
Spinlock Bullseye met schroeven lijngeleider tot 10 mm, enkel
Spinlock Bullseye met schroeven lijngeleider tot 10 mm lijndiameter, enkelvoudigLijndiameter: 10 mmVersie: 1-voudig

€ 6,99* € 8,00* (12.63% bespaard)

Voor veilig zeilen - valstoppers van 12zeemijlen

Valtstoppers zijn een belangrijk onderdeel van de uitrusting van een boot om risico's op het water te minimaliseren. Ze worden gebruikt op de zeilboot om lijnen snel en strak vast te maken en op ieder moment snel losgemaakt kunnen worden. Als je zeilen overbelast zijn door harde wind, moet je snel en consequent handelen om ernstige schade te voorkomen. Met een valstopper kun je vallen, schoten en reeflijnen veilig openen, zelfs onder maximale belasting, en het zeiloppervlak aanpassen aan de omstandigheden. De hefboomklemmen houden de touwen ook stevig op hun plaats. Het voordeel van hefboomklemmen is dat ze veilig kunnen worden geopend, zelfs onder hoge belasting. Wartelklemmen daarentegen lopen meer vast bij toenemende belasting en kunnen mogelijk niet worden losgemaakt. Valtstoppers zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaam en veerkrachtig zijn om de eisen van het zeilen te weerstaan. Je vindt valstoppers in onze online winkel in verschillende maten en ontwerpen om aan de eisen van verschillende zeilboten en lijnen te voldoen.

Hoe werkt een valstopper?

Een valstopper is een apparaat op zeilboten waarmee de zeiler bijvoorbeeld een val, schoot of reeflijn veilig kan blokkeren en onder elke belasting kan openen. Een typische valstopper bestaat uit verschillende onderdelen: een basis die stevig aan het dek is vastgeschroefd en een klembek die de lijn vastklemt. Meestal wordt een hefboom gebruikt om de bek omhoog of omlaag te brengen om de klem in beide richtingen te openen. De klem is altijd doorlaatbaar in de trekrichting. Het openen van de klemmen voordat je aan het touw trekt is iets gemakkelijker en vermindert de slijtage aanzienlijk. Als het touw door je klem glijdt, moet je de slijtage van de bek controleren en ervoor zorgen dat de klem geschikt is voor de diameter van je touw.

Waarom valstoppers zo belangrijk zijn tijdens het zeilen

Hier zijn enkele redenen waarom valstoppers zo belangrijk zijn voor zeilers:

Verhoogde veiligheid

Als een zeiler snel moet handelen om het zeil onder controle te houden in een gevaarlijke situatie, kan een goed werkende valstopper het verschil maken tussen een succesvolle of mislukte manoeuvre. Met een valstopper kan het zeil snel en gemakkelijk onder controle worden gehouden, wat kan helpen om potentieel gevaarlijke situaties te vermijden of te beheersen.

Verhoogde efficiëntie

Met een goed werkende valstopper kun je snel en gemakkelijk reageren, wat de efficiëntie en prestaties van je zeilboot kan verbeteren. Door valstoppers te gebruiken kun je effectief trimmen en de soepelheid van manoeuvres vergroten. De verloren meters door een mislukte manoeuvre kunnen niet meer worden ingehaald in korte races.

Meer comfort

Valtstoppers maken het gemakkelijker om het zeil te zetten, binnen te halen en te trimmen zonder dat je iedere keer aan draadklemmen of zelfs kikkers hoeft te trekken. Dit kan het zeilcomfort verhogen en vermoeidheid verminderen, vooral op langere reizen of in moeilijke omstandigheden. Kortom, valstoppers zijn een belangrijke uitrusting voor zeilers die de veiligheid, efficiëntie en comfort op hun zeilboot willen verbeteren. Bovendien hebben valstoppers het voordeel dat ze touwslijtage minimaliseren, omdat het touw over het hele oppervlak wordt vastgeklemd en de lijnen dus worden beschermd.

Een groot aantal accessoires voor valstopper

Ons assortiment valstoppers omvat ook een groot aantal accessoires, zoals een speciaal ontwikkelde beschermhoes die de valstopper beschermt tegen vuil, vocht en UV-stralen. Deze beschermhoezen zijn eenvoudig te installeren en te verwijderen en beschermen de valstopper tegen ongewenste elementen. Daarnaast bieden we een verscheidenheid aan valstoppers met verschillende materialen en kleuren, zodat je een product kunt kiezen dat bij je zeilboot past. Ontdek het brede assortiment valstoppers van 12zeemijlen en zorg voor meer veiligheid tijdens het zeilen.