wetsuit

Bij 12zeemijlen.nl bieden we je een ruime keuze aan wetsuits van hoge kwaliteit die geschikt zijn voor verschillende watersportactiviteiten zoals zeilen, suppen, duiken, surfen of kajakken. We verkopen wetsuits in verschillende maten, materiaaldiktes en ontwerpen op voorraad om ervoor te zorgen dat iedereen het perfecte wetsuit voor zijn of haar behoeften vindt. Onze pakken zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden uitstekende isolatie en bescherming tegen de kou, evenals veel bewegingsvrijheid en comfort. Of je nu een ervaren watersporter bent of een beginner, in onze wetsuitcategorie vind je zeker het juiste wetsuit voor je volgende avontuur op het water.


Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Waarom een wetsuit essentieel is voor watersporten ?

Iedereen die aan watersport doet, of het nu zeilen, suppen, surfen of kiten is, kent het belang van een goed wetsuit. Een neopreen pak biedt niet alleen bescherming tegen kou en UV-straling, maar zorgt tegelijkertijd voor meer bewegingsvrijheid en extra drijfvermogen.   


Welke soorten wetsuits zijn er?

Er zijn verschillende soorten wetsuits met verschillende eigenschappen, afhankelijk van de sport en de weersomstandigheden. De meest voorkomende types zijn de shorty, de fullsuit en de long john. Het shorty wetsuit is geschikt voor warmer water en biedt meer bewegingsvrijheid voor armen en benen. Het fullsuit wetsuit daarentegen bedekt het hele lichaam en is geschikt voor koudere omstandigheden. Het Long John wetsuit, die het lichaam bedekt maar de armen vrijlaat, is ideaal voor warmere dagen of voor extra bewegingsvrijheid bij watersporten zoals surfen of kiten.  


Je kunt kiezen uit de volgende opties:    

1. nat wetsuit: dit is de meest voorkomende optie. Het doel is niet om je droog te houden, maar om het water dicht bij je lichaam te houden zodat je lichaamswarmte het water opwarmt en een thermische barrière vormt tussen jou en de omgeving. Natte wetsuits zijn bijzonder soepel en nauwsluitend.    

2. semi-droog wetsuit: dit is in principe ook een nat wetsuit, met het verschil dat waterdichte manchetten aan de kraag en polsen en enkels voorkomen dat er heel weinig of geen water naar binnen dringt. Dit vermindert energieverlies.    

3. drysuit: bij dit type wetsuit fungeert de kleding die je eronder draagt als isolatie. Drysuits zijn geschikt voor zeer koud water en worden aanbevolen voor ervaren duikers.   


Waar moet je op letten bij het kiezen van een wetsuit?

Bij het kopen van een wetsuit moet je op verschillende factoren letten. De pasvorm is cruciaal voor comfort en bewegingsvrijheid. Een goed passend wetsuit mag niet te los zitten, maar ook niet te strak om de bloedsomloop niet te belemmeren. Het materiaal en de dikte van het neopreen zijn ook belangrijke factoren die kunnen variëren afhankelijk van de watertemperatuur en het type sport.  


Welke dikte neopreen voor welke watertemperatuur?

De aanbevolen neopreen dikte voor een wetsuit hangt voornamelijk af van de watertemperatuur waarin je je beweegt. Over het algemeen geldt dat hoe kouder het water, hoe dikker het wetsuit moet zijn. Hier volgen enkele richtlijnen over welke neopreen dikte geschikt is voor welke watertemperaturen:     


- Watertemperaturen boven 25°C: wetsuits zijn niet essentieel voor deze temperaturen, maar je kunt nog steeds een shorty en een neopreen shirt dragen ter bescherming tegen zonnebrand en kleine huidbeschadigingen.     

- Watertemperaturen tussen 20-25°C: een wetsuit van 1-2 mm dik wordt aanbevolen voor deze temperaturen.     

- Watertemperaturen tussen 16-20°C: voor deze temperaturen wordt een wetsuit met een dikte van 3 mm aanbevolen.     

- Watertemperaturen tussen 12-16°C: voor deze temperaturen wordt een wetsuit met een dikte van 4-5 mm aanbevolen.     

- Watertemperaturen onder 12°C: voor deze temperaturen wordt een wetsuit met een dikte van 5-7 mm aanbevolen.   


Wat zegt de materiaaldikte over een wetsuit?

De verschillende materiaaldiktes van neopreenpakken staan voor de isolerende en beschermende eigenschappen van het materiaal.

Over het algemeen zijn wetsuits verkrijgbaar in diktes van 1 mm tot 7 mm.


Een wetsuit met een dikte van 1 tot 2 mm wordt aanbevolen voor warme wateren of voor activiteiten zoals surfen of snorkelen in warme gebieden. Deze pakken bieden weinig isolatie, maar zijn flexibel en bieden een goede bewegingsvrijheid. 

Een wetsuit met een dikte van 3 mm tot 5 mm is geschikt voor gematigde wateren en kan worden gebruikt voor verschillende watersporten zoals kiten, suppen, duiken, surfen en kajakken. Deze pakken bieden meer isolatie dan dunnere pakken, maar nog steeds voldoende flexibiliteit voor een goede bewegingsvrijheid. 


Een wetsuit met een dikte van 6 mm of 7 mm wordt aanbevolen voor koude wateren. Deze pakken bieden de hoogste isolatie en de beste bescherming tegen kou. Ze zijn echter minder flexibel dan dunnere pakken en kunnen afhankelijk van de activiteit ook meer drijfvermogen bieden, wat voor sommige watersporten zoals duiken moet worden overwogen. 


Het is belangrijk op te merken dat de dikte van het wetsuit niet de enige belangrijke eigenschap is om te overwegen bij het kiezen. Factoren zoals pasvorm, materiaalkwaliteit en -dikte, stiksels en andere kenmerken kunnen ook van invloed zijn op de effectiviteit van het pak.  


Onze selectie wetsuits

Wij verkopen wetsuits met een verscheidenheid aan modellen en merken. We bieden wetsuits in verschillende diktes en maten voor verschillende sporten. Of je nu op zoek bent naar een shorty voor warmere wateren of een fullsuit voor koudere omstandigheden, wij hebben het geschikte wetsuit voor jouw behoeften. Onze wetsuits zijn afkomstig van toonaangevende merken in de watersportindustrie en zijn van hoge kwaliteit en functionaliteit. In onze winkel bieden we niet alleen wetsuits aan, maar ook diverse andere producten die geschikt zijn voor verschillende watersporten. Denk hierbij aan neopreensokken, neopreenlaarzen, neopreenshirts, neopreenhandschoenen en droogpakken. 


Neopreensokken en neopreenlaarzen bieden extra bescherming en warmte voor de voeten tijdens het duiken, surfen of andere watersporten. Ze kunnen het risico op blaren en kou helpen verminderen, vooral in koud water. 

Neopreen shirts bieden ook bescherming en isolatie voor het bovenlichaam, maar zijn lichter dan wetsuits en bieden meer bewegingsvrijheid. Ze kunnen gebruikt worden voor verschillende watersporten zoals surfen, kajakken of stand-up paddleboarden en bieden bescherming tegen zon, wind en water. 


Door deze producten aan ons assortiment toe te voegen, willen we onze klanten een bredere keuze aan uitrusting bieden voor hun watersportactiviteiten en ervoor zorgen dat ze zijn uitgerust voor alle omstandigheden en behoeften.   


Waarom je bij 12zeemijlen.nl zou moeten bestellen

Bij 12zeemijlen.nl hechten we veel waarde aan kwaliteit en klanttevredenheid. Ons team beantwoordt graag je vragen en adviseert je welk wesuit voor jou geschikt is. We bieden een snelle levering en een flexibel retourbeleid, zodat je met een gerust hart kunt winkelen. Ontdek nu ons ruime assortiment wetsuits en geniet met volle teugen van je watersport!