Zeilbroeken

Om zeilen tot een plezier te maken, is het kiezen van de juiste zeilbroek erg belangrijk. Zeilbroeken behoren tot de belangrijkste kledingstukken aan boord. Ze dienen niet alleen om het lichaam van de zeiler te beschermen tegen wind en water, maar ook om hem of haar comfortabele bewegingsvrijheid te geven en optimale prestaties tijdens het zeilen te bereiken. Zeilbroeken zijn gemaakt van robuust materiaal dat toch een hoog draagcomfort garandeert. Onze zeilbroeken hebben een goede pasvorm, zijn waterdicht, ademend en gemaakt van snel drogende materialen. Voordat je een zeilbroek koopt, moet je jezelf goed informeren welke zeilbroek aan jouw eisen voldoet. Bij ons in de winkel vind je hoogwaardige en moderne zeilbroeken voor dames en heren die niet alleen goed passen, maar er ook goed uitzien!


Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Welke eigenschappen heeft een goede zeilbroek?

Een goede zeilbroek is naast de zeiljas zeker het belangrijkste kledingstuk aan boord van je zeilboot. Maar welke eigenschappen heeft een goede zeilbroek eigenlijk?


Pasvorm

Ten eerste moet je er vooral op letten dat je zeilbroek goed past! Vooral tijdens het zeilen moet de zeilbroek alle bewegingen tijdens eventuele manoeuvres kunnen volgen en niet beperken of zelfs verhinderen.

Bewegingsvrijheid

Bewegingsvrijheid is erg belangrijk bij zeilbroeken. Een hoge mate van bewegingsvrijheid staat daarom ook voor hoog comfort en een comfortabel gevoel tijdens het dragen. Om ervoor te zorgen dat de zeilbroek niet scheurt tijdens snelle bewegingen en ook duurzaam zijn, worden ze gemaakt van zeer robuuste materialen en hebben ze op slijtgevoelige plekken, zoals bijvoorbeeld het zitvlak en de knieën, slijtvaste versterkingen.


Waterdicht en waterafstotend

Helaas schijnt de zon niet altijd en wordt men vooral in offshore-gebieden vaak nat. Daarom moet de zeilbroek niet alleen waterafstotend, maar ook waterdicht zijn. Ook snel drogende materialen zijn een voordeel als je bij de volgende tocht geen verkoudheid wilt oplopen.


Ademendvermogen

Naast goede weerstand, een goede pasvorm en waterdichtheid is het ook aan te raden om te kiezen voor een zeilbroek die een ademend vermogen heeft. Een hoge mate van ademend vermogen voorkomt de ophoping van lichaamsvocht en dus ongewenst zweten. Deze eigenschappen worden bijvoorbeeld mogelijk gemaakt door tweelaagse systemen van polyamide en polyurethaan en stoffen die speciaal door fabrikanten voor zeilbroeken zijn ontwikkeld.


Materialen

Zeilers worden vaak blootgesteld aan sterke zonnestraling, zout water en andere omgevingsinvloeden die voor veel slijtage aan hun kleding kunnen zorgen. Een goede zeilbroek moet daarom bestaan uit een materiaal dat bestand is tegen deze invloeden en lang meegaat. Onze zeilbroeken in het 12zeemijlen assortiment voldoen aan deze criteria!


Extra functies

Een ander criterium waarop de zeilbroek moet worden geselecteerd, is het ontwerp zelf. Een zeilbroek moet verstelbare manchetten en riemen hebben, zodat hij perfect kan worden afgesteld. Een groot voordeel van een zeilbroek met verstelbare schouderbanden is een gegarandeerde stevige pasvorm, waardoor ze niet afzakken. Kleine zakken aan de broek zijn onmisbaar om belangrijke items zoals een sleutel of mobiele telefoon ook op een wandeling aan land op te kunnen bergen. Daarom hebben de meeste zeilbroeken minstens één zak aan de buitenkant van de dij met een waterdichte rits. Zo zijn zeilbroeken niet alleen optimaal ontworpen voor de eisen aan boord, maar ook geschikt voor dagelijks gebruik. Voor je eigen veiligheid hebben zeilbroeken vaak reflectoren die zorgen voor meer zichtbaarheid bij slechte lichtomstandigheden of zijn ze in signaalkleuren uitgevoerd.


Welke soorten zeilbroeken hebben we in ons assortiment?

We hebben verschillende varianten zeilbroeken in ons assortiment, die verschillen in eigenschappen en ontwerp. De belangrijkste varianten zijn:


Zeilbroek

Een zeilbroek met bretels is de klassieke variant van zeilbroeken. Ze bieden een goede bescherming tegen wind en water en zijn bijzonder robuust en slijtvast. Dankzij hun bretels bieden ze ook een goede ondersteuning en een goede pasvorm.


Zeilshorts

Shorts zijn een populaire variant van zeilbroeken voor warme dagen. Ze zijn korter dan een zeilbroek met bretels en bieden daardoor meer bewegingsvrijheid. Shorts zijn vaak gemaakt van lichter materiaal en bieden goede bescherming tegen opspattend water.


Zeilrokken

Een zeilrok is een kledingstuk speciaal ontworpen voor zeilende vrouwen. Het is een soort korte rok die gemaakt is van een waterafstotend materiaal en een geïntegreerde short heeft. De zeilrok biedt dus een combinatie van bescherming tegen wind en water en heeft een optimale bewegingsvrijheid dankzij de geïntegreerde short, die voorkomt dat de rok omhoog komt en het lichaam van de zeilster beschermt tegen wrijving.


Functionele broeken

Functionele broeken zijn zeilbroeken die speciaal zijn ontwikkeld voor bepaalde zeilsporten, zoals regatta zeilen of offshore zeilen. Ze zijn vaak uitgerust met speciale functies en eigenschappen die de zeiler in staat stellen optimale prestaties te leveren.


Ontdek onze selectie zeilbroeken

Als je op zoek bent naar een zeilbroek van hoge kwaliteit, dan ben je bij 12zeemijlen.nl aan het juiste adres! Wij bieden een breed scala aan zeilbroeken in verschillende maten, kleuren en stijlen om aan de behoeften en eisen van mannelijke en vrouwelijke zeilers te voldoen. Onze zeilbroeken zijn gemaakt van robuuste materialen die je lichaam beschermen tegen wind en water en tegelijkertijd een grote bewegingsvrijheid en ademend vermogen bieden. Of je nu op zoek bent naar een klassieke zeilbroek of een moderne zeilbroek met innovatieve functies, onze online winkel heeft het juiste aanbod! Bekijk ons assortiment en vind de perfecte zeilbroek voor jouw volgende zeiltocht.