Victron

Victron Energy is een Nederlandse specialist voor batterij-gebaseerde energiesystemen en zonne-installaties. Trouw aan het motto "Energie. Altijd. Overal." biedt het bedrijf met zijn opvallende blauwe producten alles wat je nodig hebt voor een zelfvoorzienende energielevering. Van zonnepanelen voor stroomproductie tot omvormers voor stroomomzetting en batterijen voor opslag. Dankzij tientallen jaren ervaring op het gebied van onafhankelijke energievoorziening heeft Victron al veel innovatieve systeemoplossingen kunnen lanceren.

 

Filter

Bedrijfsgeschiedenis

In de jaren 70 vonden steeds meer huishoudelijke apparaten hun weg naar schepen. De oprichter van Victron, Reinout Vader, herkende deze trend en wist precies wat scheepseigenaren en bemanningen nodig hadden: een manier om deze apparaten onafhankelijk van walstroom-aansluitingen te laten werken. Met zijn visie op een onafhankelijke stroomvoorziening richtte Vader in 1975 Victron Energy op en begon met de productie van omvormers.

Dankzij de betrouwbare en hoogwaardige producten en innovatieve energieoplossingen ontwikkelde het voormalige technologiebedrijf zich in de loop der jaren snel tot een internationaal bekend en succesvol bedrijf. Momenteel verkoopt Victron Energy ongeveer 1000 producten in meer dan 60 landen. In 2012 droeg Reinout Vader het eigendom over aan zijn zonen Matthijs, Franck en Erik.

Holistische stroomvoorziening met Victron

Het succesverhaal van Victron Energy begon met een omvormer voor stroomvoorziening voor de scheepsvaart . In de loop der tijd is het productassortiment uitgebreid met een breder toepassingsgebied. Van hybride aandrijving tot elektronica en entertainment, de innovatieve producten voorzien nu alle consumenten aan boord van stroom. Een bijzonder voordeel is hun holistische aard. Het bedrijf levert elk noodzakelijk onderdeel voor een zonne-energiesysteem vanuit één enkele bron. In onze online winkel vind je alles wat u je nodig hebt voor je complete zonne-energiesysteem systeem aan boord. Ontdek nu ons uitgebreide assortiment Victron producten en stel uw je eigen maritieme solar systeem samen.

Bewaakt, geregeld en op afstand bestuurd

De individuele componenten van de Victron systemen zijn niet alleen ideaal op elkaar afgestemd, maar ook optimaal met elkaar verbonden. De sensoren meten constant de temperaturen en spanningswaarden van de individuele componenten en sturen deze naar het bedieningspaneel. Dit geeft je niet alleen een constant overzicht van de individuele waarden, maar stelt je ook in staat om de instellingen eenvoudig en comfortabel aan te passen. Op deze manier kunnen fouten in het systeem ook snel worden opgespoord en gecorrigeerd. En met het Victron Remote Monitoring VRM-platform is dit mogelijk vanaf elke locatie.