Het 12zeemijlen.nl Team

Teamfoto

Wie we zijn

Wij van 12seemeilen.de zijn een online shop van enthousiaste zeilers en schippers voor iedereen die dit enthousiasme met ons deelt. Wij nemen in onze winkel alleen producten op waarvan wij persoonlijk en volledig overtuigd zijn van de kwaliteit. In het geval dat een product niet aan uw verwachtingen voldoet, bieden wij een 100 dagen retourgarantie. Daarnaast willen wij u een eenvoudige en handige service bieden door middel van onze gratis verzending vanaf 200€ waarde van de goederen en gratis retourzending.

Omdat we ons aanbod voortdurend willen verbeteren, hebben we altijd een open oor voor de meningen en vragen van onze klanten. Aarzel dus niet om ons te schrijven. Meer spannende informatie over watersporten vindt u op onze blog, Twitter en Facebook. Omdat ons productassortiment voortdurend wordt uitgebreid en er prijsvoordelen op u wachten, is een bezoek aan onze homepage altijd de moeite waard.

 

De naam "12zeemijlen.nl"

De territoriale wateren zijn een strook van 12 zeemijlen brede zee die grenst aan het landoppervlak van een kuststaat, waarin de kuststaat de volledige soevereiniteit uitoefent en de wateren dus deel uitmaken van het nationale grondgebied. Iedere watersportliefhebber met een vaarbewijs heeft zeker gelezen over de 12-zeemijlszone. Na het oversteken van de 12 zeemijlen begint de vrijheid van de zeeën!

Historie

De kwestie van de vrijheid van de zeeën was al vóór de 20e eeuw omstreden. Het Verdrag van de Verenigde Naties inzake het recht van de zee van Genève van 29 april 1958 inzake het recht van de zee en de aangrenzende zone regelt voor het eerst de territoriale grens, maar zonder enige concrete breedte. Pas in 1982 werd de twaalfmijlszone gedefinieerd door de internationale rechtsregels van het Verdrag inzake het recht van de zee (UNCLOS).

Uw 12zeemijlen.nl Team